Jelenlegi hely

Az önkéntesek elegendő mennyiségű szájmaszkot készítettek, ezért a város a polgárok további csoportjai számára is segítséget tud nyújtani

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, április 8 - 10:45 | Közérdekű
A mai napig önkéntesek és a Városi Hivatal dolgozói mintegy 6500 védőmaszkot osztottak szét a rászorulók közt.
Az önkéntesek elegendő mennyiségű szájmaszkot készítettek, ezért a város a polgárok további csoportjai számára is segítséget tud nyújtani

Elsőként a 65 év feletti szépkorúak korcsoportja kapott védőmaszkot, majd az Idősek Otthonának lakói, a Nappali Ellátó és a Nyugdíjas Étkezde kliensei, valamint a bölcsőde apróságai. Utánuk következtek azon szervezetek tagjai, akik a fogyatékkal élőkkel foglalkoznak, beleértve a speciális iskolák tanulóit. Megszólítottuk az alapiskolákat is és maszkokat juttattunk el olyan családokhoz, amelyekben krónikus beteg családtag szorul otthoni gondozásra.

További arcmaszkokat juttattunk el a hajléktalanszállóba és a Karcsai úton élő roma közösség tagjaihoz.

Mivel Városunk tartaléka elegendő, kibővítettük további, mintegy 1200 maszk eljuttatását a 62, 63 és 64 éves dunaszerdahelyi lakoshoz. Fiataljaink nagyon segítőkészen állnak hozzá a helyzethez és gyermekméretű maszkokkal látják el a gyerekeket, a Városi Rendőrség pedig a „feledékeny“ polgároknak ad maszkokat.

Az védőmaszkok az önkénteseknek köszönhetők, akik több használatra alkalmas szájmaszkokat varrnak, továbbá az ilyen maszkok adományozóinak és vásároltunk egyszeri használatú arcmaszkokat.

dunstreda.sk