Jelenlegi hely

Az idei vásárhoz már csak a jó idő hiányzik

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, szeptember 17 - 14:18 | Közérdekű
Dunaszerdahelyen az idén immár harminckilencedszer nyílik meg szeptember 19-én, csütörtökön a szeptember 22-ig, vasárnapig tartó hagyományos Csallóközi Vásár. Akárcsak az előző években, most is az új MOL Aréna tőszomszédságában lévő városi szabadidőparkban rendezi meg a négynapos vásárt a dunaszerdahelyi önkormányzat.
Az idei vásárhoz már csak a jó idő hiányzik

Hájos Zoltán polgármester csütörtökön délelőtt nyitja meg ünnepélyesen a 39. Csallóközi Vásárt.  A szervezők szombat estére egy ütős megakoncertet is beiktattak: 20.00 órától a magyar könnyűzenei élet egyik legendája  ÁKOS lesz a sztárvendég.

Ahogy a látogatók már megszokhatták, a csallóközi régió legtöbb érdeklődőt vonzó szeptember végi társadalmi-kulturális és gasztronómiai rendezvénye ezúttal sem szűkölködik majd gazdag kísérőprogramokban. A belépés minden programra változatlanul ingyenes.

A nagyszínpadon délutánonként 12 és 18 óra között teret kapnak a helyi és környékbeli tánc- és énekegyüttesek, az iskolák diákcsoportjai, sportklubok képviselői, közkedvelt operett-melódiák is felcsendülnek.

csütörtöki nyitónapon sokszínű zenés program között válogathatnak a vásárlátogatók: fellép a Füredi Dixiland Band zenekar, a Krpčiarik, a Csallóközi Táncegyüttes, Dóka Zsuzsa, Kosáry Judit és Bősi Szabó László, Derzsi György, a Black Frogs Rockabilly Band. Az FC DAC 1904 focistáival is találkozhatnak a focirajongók. Banyák István és zenekara, a Városi Sportcsarnokban zajló ünnepélyes találkozón fogja szórakoztatni Dunaszerdahely város hazai és külföldi vendégeit. A két esti koncert főszereplője a BUDAPEST BÁR és a KARTHAGO együttes.

Hasonlóan tartalmas lesz a pénteki program is, amelyről az alábbi közreműködők gondoskodnak: a Dunaág Táncegyüttes, a Pántlika zenekar, a Fortissimo zenekar, a ZENEVONAT, a MARGARET ISLAND váltja egymást a színpadon, az estét az E.T. Band koncertje zárja. A vásár nagyszínpadán „ A fiatal tehetségek bemutatkozása” c. blokkban először  lépnek fel: a Športujsnami PT Dunaszerdahely tánccsoportja Akrobatikus rock and roll táncprodukcióval, Sofia Jánoska énekét, gitáron Ürögi Lili kíséri, Varga Ágoston Zaránd, Mezei Ádám - ének gitárkísérettel és Dorák Lara Jázmin és Šimovič Dominik társastánccal bűvölik el a nagyérdemű közönséget.

Látvány és sokszínűség tekintetében várhatóan a szombat jelenti a csúcspontot: lesz erős emberek versenye, a színpadon Juhos Attila, az Opera Trió, Kosár Szabolcs és Kosár-Józsa Janka, majd Nagy Csomor András és zenekara, Benedekffy Katalin és a DJ Bird. Az est fénypontjának Ákos látványos megakoncertje ígérkezik.

Takács Tímea, a vásár kulturális és a „Gyermeksziget” programjának a főszervezője reméli, a kínálat olyan széles skálájú, hogy mindenki megtalálja a kedvére való programot.  

A „Gyermeksziget” idén is megnyitja a kicsi és pici látogatók előtt a „kapuit”, naponta 16 órától várja a legkisebbeket a MOL Aréna parkolójában. Reméljük, hogy a színes kínálat között ők is megtalálják a kedvükre való kulturális élményt, amely gazdag kísérő programokkal lesz fűszerezve. Fellépők között köszönthetjük: Vámbéry Alapiskola gyermek énekkar „Kisénekkar”-t, a Felnőttek Szociális Otthona – Lég és a Black Diamond´s Tánccsoportokat.

Pénteken velünk lesz Écsi Gyöngyi, a Gézengúzok Bábcsoport és Szarka Gyula is. Szombaton a „Gyereksziget” színpadán az Aranykert Bábszínház, Kevicky Tünde és tanítványai és a Sarló Citerazenekar szórakoztatja a legkisebbeket.

Lesz rendőr- és tűzoltóautó, kézműves foglalkozások, arcfestés, sakkozás, társasjátékozás, kisállat kiállítás, önvédelem tanítás és sok minden más.

A Kézműves utca szebbnél szebb kézműves termékekkel továbbra is a MOL Aréna parkolójában várja a vásárlókat. A hazai árusokon kívül tucatnyi saját standdal ismét itt lesz a vásáron a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara. A hazai és a magyar főváros környéki kistermelők portékái tavaly is nagyon kelendőek voltak és ezúttal is találkozhatunk velük. Idén először a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara is ellátogat a vásárba, amely a Tibi Csárda mellett lesz található.

Az izgalmas, színes kulturális programokon kívül a finom harapnivalók, a jellegzetes csallóközi ízek és a minőségi borok utcája jelentik a legnagyobb vonzerőt.  Ezért indokolt volt, hogy egy utcával bővítették a vásár étkezési területét. A koncertek nagyobb, három ledpanellal felszerelt 12 méteres színpadon szolgálják majd a közönség szórakozását, komfortját.

Pápay Zoltán vásárigazgató kedvező időjárást remélve az idén is legalább ötvenezer látogatóra számít a négy nap alatt. A szervezők ezúttal is arra ösztönzik az árusokat, hogy minden feliratot kétnyelvűen tüntessenek fel.

Most is lesz szelfi-pont, amely tavaly nagy sikerrel mutatkozott be a vásáron. A vásári nézelődés, szórakozás és eszem-iszom közben jól jöhet egy kis pihenő, amely képen megörökítve örökre emlékezetes maradhat.  Tájékoztató tábla jelzi majd, hogy hol található a szelfi-pont.

A kellemes és tartalmas időtöltést kínáló 39. Csallóközi Vásár, négy napon át tartó rendezvényeire, a szervező Dunaszerdahely Város Önkormányzat szívélyesen meghívja nemcsak a város lakosságát, hanem az egész csallóközi régióból minden kedves érdeklődőt.

Forrás: dunstreda.sk-pve