Jelenlegi hely

Audi gyárlátogatáson jártak a Vámbérysek

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, február 13 - 08:09 | Oktatás
A Vámbéry Ármin Alapiskola huszonhárom tanulója vett részt a győri AUDI HUNGÁRIA látogatóközpontj megtekintésén január 23-án.
Audi gyárlátogatáson jártak a Vámbérysek

A gyár egy hatalmas területen van, minket is külön busszal vittek azokba a csarnokokba, ahol a gyártás folyik. Megtudtuk, hogy milyen modelleket gyártanak, sőt láthattuk is, hogy egyes munkafolyamatokat hogyan végzik hatalmas robotok segítségével, amiket az emberek számítógépen irányítanak. Egyes munkafázisokat a munkások kézzel végeztek, de nagyon tetszett nekünk, hogy fehér kesztyűben, ragyogó tiszta körülmények között dolgoztak, a gyártósorok között rollerrel közlekedtek.

A legjobban az tetszett, amikor láttuk, hogyan gördülnek le a kész autók a gyártósorról. Ott nagy volt a nyüzsgés, hiszen minden autót tesztelnek, mosnak, fényesítenek, mielőtt becsomagolnák őket. Kiderült, hogy Győrből a világ minden sarkába szállítanak autókat kamionnal, vagy hajón.

A gyárlátogatás után az Árkádban megebédeltünk. Megbeszéltük a látottakat, elmondhatjuk, hogy mindenkinek nagyon tetszett, és lehet, hogy gépészként, informatikusként évek múlva visszatérünk.

A 9. évfolyam leendő gépészei, mérnökei, technikusai, varmin.eu