Back to top

Ammar Ramadan: Szíriában hősök lettünk

Publikálva: 2024, február 6 - 23:10
„Teljesen felkészült vagyok. Kemény mérkőzéseken futballoztam, minden nap edzettem, ritmusban vagyok.” Az Ázsia-kupa nyolcaddöntője után pihent pár napot, majd hétfőn újra edzésbe állt klubcsapatában. Ammar Ramadannal beszélgettek élete eddigi legnagyobb tornájáról.
Ammar Ramadan: Szíriában hősök lettünk

Szíria jól szerepelt az idei Ázsia-kupán. Hogyan értékelnéd a teljesítményeteket?
„Talán senki sem számított arra, hogy ilyen sikeresek leszünk. Szinte új csapattal vágtunk neki a kontinensviadalnak, nyolc-kilenc olyan labdarúgó is volt a keretben, akik a torna alatt voltak első alkalommal velünk. Főleg a nemzeti csapatoknak van szükségük több időre az összeszokáshoz, de ez nem állt rendelkezésünkre. Viszont mindenki a lehető legjobbját nyújtotta, képesek voltunk a legjobb tizenhat közé jutni. Sőt, Irán ellen is megvolt az esélyünk a továbbjutásra, de sajnos büntetőpárbajban alulmaradtunk. Mindegyikünk keményen dolgozott, minden honfitársam büszke volt ránk. Ebből a tornából építkezhetünk a jövőre nézve.”

Milyen volt az eredményeitek fogadtatása Szíriában?
„Ahogy mondtam, senki sem várta tőlünk, hogy továbbjutunk a csoportból, hiszen az előző években elég rossz eredményeink voltak. Mindenkit megleptünk, saját magunkat is beleértve, hiszen a négy meccsből hármat is komoly csapatok ellen vívtunk. Mindenki boldog és büszke, de folytatnunk kell a megkezdett utat. Jön a világbajnoki selejtezősorozat, ami kiemelt fontosságú. Az Ázsia-kupán első alkalommal jutottunk tovább a csoportból, jó lenni először kijutni a világbajnokságra is. Erre jó esélyünk is nyílik, hiszen immár 48 csapat kvalifikálja magát a megmérettetésre.”

 

Amikor édesapád is szerepelt az Ázsia-kupán, az akkori együttes a hatodik helyre futott be, viszont akkor kevesebb volt a résztvevő…
„Ők akkor nem jutottak tovább a csoportból, mi igen, most pedig mi vagyunk a hősök (nevet). Ez hatalmas megtiszteltetés számomra, akárcsak az, hogy ilyen fiatalon részt vehettem egy kontinenstornán.”

Mit adott neked a pályán és azon kívül is az Ázsia-kupa? Mind a négy mérkőzésen a kezdőcsapat tagjaként kaptál lehetőséget.
„Remek tapasztalat volt kiváló hangulatban futballozni remek csapatok és topjátékosok ellen, akik Európa legnevesebb bajnokságaiban szerepelnek. Fel kell fedezned saját magad, hogy képes vagy-e magasabb szinten is játszani, vagy nem. Szerintem jól teljesítettem, bár mindig van min javítani. Meg kell ragadni az alkalmat, hogy megmutassuk magunkat a nagy klubok játékos-megfigyelői előtt.”

A torna után mit mondott a teljesítményedre Héctor Cuper szövetségi kapitány?
„Megköszönte a játékomat. Mivel mindketten beszélünk olaszul, nincs köztünk nyelvi akadály. Azt is elmondta, hogy nagyon büszke ránk és arra, amit elértünk. Én is hálás voltam neki, mivel a sok tapasztaltabb játékostársam közül nekem szavazott bizalmat.”

Kihagytad a felkészülési időszakot, viszont több mérkőzést is játszottál. Milyen állapotban tértél vissza Dunaszerdahelyre?
„Teljesen felkészült vagyok. Kemény mérkőzéseken futballoztam, minden nap edzettem, ritmusban vagyok. Négy nehéz összecsapás vár ránk az alapszakaszban és nem elég csak bejutnunk a felsőházba, a lehető legjobb helyen akarunk bekerülni, hogy megküzdhessünk a dobogóért. Remélhetőleg a szezon tavaszi felében a tudásom legjavát nyújtom majd. Mindig ez a cél, de majd meglátjuk, mi lesz. Vannak új igazolásaink, akiknek időre van szükségük a velünk való összeszokásra.”

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: Ammar Ramadan, DAC
Cookies