Jelenlegi hely

Ahol megfér a sokszínűség

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, június 10 - 18:48 | Kultúra
A városunkban működő NFG klub már a kezdetektől újat próbált kínálni a dunaszerdahelyi kultúrakedvelőknek, s nincs ez másként napjainkban sem.
Ahol megfér a sokszínűség

Ugyanakkor a művelődési központ hátsó oldala felől elérhető bejáraton betérve a klubba mindenki észlelhette, egyre kevesebb rendezvény várta azokat, akik a főáramon túli porgramokra is kíváncsiak lettek volna. Ezen igyekezett változtatni az a fiatalokból álló társaság, aki az elmúlt időszakban működteti az NFG-t, amely új megközelítést is kapott.

Ahogy a srácoktól megtudjuk, napjainkban arra törekednek, hogy a sokszínűség jellemezze az NFG-t. Van táncház, improvizációs est, kiállítás, filmvetítés és természetesen koncertek is, de nem feltétlenül ugyanazon közönséget vonzák be, s éppen ezen van a hangsúly. Minél több érdeklődő számára kulturális élményt nyújtani azon a helyen, ahol egy-egy táncház esetén az adott négyzetméterekhez képest hihetetlen tömeg bulizik együtt.

Egyúttal az éppen aktuális kiállítás képeit a táncolni vágyó vagy éppen koncertet látogató ugyanúgy megnézi, s rácsodálkozik, pedig talán a festészet vagy valamelyik alternatív művészeti ág nem is érdekelte korábban. Éppen emiatt tud érdekes lenni a belsőben is megújult NFG, amelynek működtetői igyekeznek a pályázati lehetőségeket is kihasználva tovább dolgozni a klub további fejlesztésén. 

Sok sikert kívánunk nekik ebbéli munkájukhoz, mert a város kulturális mindennapjait tovább tudják színesíteni. 

Az NFG programjairól folyamatos beszámolunk Programajánló rovatunkban és további információkat ITT találhatnak.