Jelenlegi hely

Programajánlatok

Bíborpiros szép rózsa

A Bíborpiros szép rózsa országos döntőjét 2017. november 25-én (szombaton) rendezik Dunaszerdahelyen.

Helyszín: 
Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ színházterme
Belépő: 
Ingyenes
nov 25

Durica Katarina író-olvasó találkozója az NFG-ben

DURICA KATI somorjai újságíró, író, jelenleg Budapesten él és harmadik regényén dolgozik, ami az 1990-es években Dunaszerdahelyen játszódik.  Traumák, áldozatok, anyák, akik elveszítették fiaikat, fiatal lányok, akiknek egy csapásra végét ért a gyerekkoruk, félelem, és persze az elengedhetetlen „sustyáki, tyepláki”, vastag arany nyakláncok és „ne nízzé má buzerant”-világát eleveníti meg. 

Helyszín: 
NFG
nov 25

Vendégbaba est...

A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat és a Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár tisztelettel meghívja az érdeklődőket a Vendégbaba est... címet viselő beszélgetésre 2017. november 28-án 18.00 órai kezdettel a könyvtár olvasótermébe.

Helyszín: 
Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár, Csaplár Benedek VMK
Belépő: 
-
nov 28

Nyugati fogságban c. film bemutatója

A nyugati hadifogság témáját egy 60 perces dokumentumfilmben is feldolgozták, melynek a bemutatója november 28-án lesz a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ mozitermében, 18.00 órától. A Fórum Kisebbségkutató Intézet szeretettel hívja Önt és barátait a Nyugati fogságban c. film bemutatójára.

Helyszín: 
Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ, moziterem
nov 28

‎Bödőcs Tibor önálló estje: Nincs idő gólörömre

November 29-én 18 órakor kezdődik Bödőcs Tibor önálló estje „Nincs idő gólörömre” címmel a Vidékfejlesztési SZKI-ben! (Sportgimi) Vendég: Tóth Edu

Helyszín: 
Vidékfejlesztési szakközép, Sportgimi
Belépő: 
10,- Eur
nov 29

Nagyzenekaros BLACK&WHITE karácsonyváró koncert

Az idei koncert rendhagyó lesz, ugyanis két felvonásban adjuk elő dalaikat a közönségnek, valamint sztárvendéggel is erősítjük, Vastag Tamás Fonogram-díjas énekes személyében. A koncert első felében ismert régi magyar slágerek csendülnek fel az új CD-ről, sajátos feldolgozásban, míg a második részben karácsonyi dalokat hallhat a nagyérdemű.

Helyszín: 
Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ, színházterem
Belépő: 
8,- Eur
nov 29

A kritikus képzőművészet

A ránk zúduló képdömpingben vajon mi különbözteti meg a művészetet? A kritikus gondolkodás? Egyáltalán, értjük a mai képzőművészet nyelvét, felkészít rá az iskola? Vendégünk Nagy Csilla képzőművész és Németh Ilona képzőművész, egyetemi tanár, moderátor Csanda Máté művészettörténész. A dunszt.sk kulturális magazin esti beszélgetésein a művészet világába nyerhetünk betekintést. Igényesen, alaposan, másként.

Helyszín: 
Kortárs Magyar Galéria, Szabó Gyula utca 2
Belépő: 
-
nov 30

IMPRO-afternoon

Improvizáció „folytköv” az NFG klubban. Ha még nem voltál azért, ha már voltál azért, ha szeretsz játszani és kilépni időnként a komfortzónádból, akkor pedig azért. Bármilyen kérdésed van, elő vele, vagy gyere el, és próbáld ki a saját bőrödön!

Helyszín: 
NFG
dec 02

Tíz év székirodalom – Bíró Szabolcs jubileumi estje

Egy ünnepi hangvételű beszélgetés a székirodalom „atyjának” elmúlt tíz évéről, kalandokról és nehézségekről, az író jelenlegi munkáiról és jövőbeli terveiről. Az esten bemutatjuk az ANJOUK-sorozat frissen megjelent negyedik részét, a Szent György testvérei c. regényt. Minden látogatónak meglepetéssel kedveskedünk. A beszélgetést Štefkovič Patasi Ági vezeti.

Helyszín: 
Vermes-villa, Kortárs Magyar Galéria
Belépő: 
Ingyenes
dec 02

Kabaré est

Helyszín: 
Művészeti Alapiskola színházterme
Belépő: 
9 euró/7 euró
dec 08

Székely Csaba: Bányavakság (tragikomédia)

A Jókai Színház és a Thália Színház közös előadása.

Helyszín: 
Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ, színházterem
Belépő: 
I. o.: 15 €, II.o.: 14 €, nyugdíjas és diák: 10 €
dec 12

Esőerdei VÁNDOR LÁSS-ok a boldogság nyomában (Honduras, Peru)

Idén utoljára VÁNDOR LÁSS EST Dunaszerdahelyen a Művelődési Központ bábtermében. Ezúttal Kovács Zoltán Kovival, a VándorLáss Polgári Társulás vezetőjével kalandozunk Dél-Amerika őserdeibe. Arra is fény derül, hogy mi volt a felsőbb célja ennek az utazásnak és mi az, amire Kovi fel szerette volna hivni a figyelmet. Tarts velünk egy következő izgalmas beszélgetésre! Előadó: Kovács Zoltán Kovi, házigazda: Dobsa Melinda. Az élmény, a tapasztalás megragadhatatlan, de valódi...

Helyszín: 
Csaplár Benedek VMK, bábterem
Belépő: 
tetszőleges felajánlás formájában
dec 19

Oldalak