Back to top

A zsákba gyűjtött műanyag is leadható a Municipal telepén

Publikálva: 2022, január 18 - 22:05
A lakosság tudatosabb hulladékgazdálkodását elősegítve mostantól a sárga zsákba gyűjtött műanyaghulladékot is kivihetik a város lakosai a Municipal Pozsonyi úti lerakatába – tájékoztatta portálunkat a városi hivatal műszaki osztálya.
A zsákba gyűjtött műanyag is leadható a Municipal telepén

Ha a családi házas körzetben lekésték a havi rendszerességű szelektív hulladékgyűjtést, vagy a lakótelepen élve mondjuk egy nagyobb takarítás után gyűlt össze annyi műanyag hulladék, amit nem tudnak elhelyezni a sárga szeméttároló konténerbe, mostantól a dunaszerdahelyi lakosok azt ingyenesen elhelyezhetik a Municipal Pozsonyi úti lerakatában. Az összegyűjtött műanyagot zsákostól kell a telepen hagyni, a használt zsák helyett üreset kap a lakos a vállalat munkatársától.

Mit tehetnek a sárga zsákba: nem visszaváltható PET csomagolást; háztartási fémhulladékot (konzervdoboz, alufólia, befőttes üvegek tetője, folpack, háztartási drogéria, tisztítószerek csomagolása, tetrapack, azaz tejes, gyümölcsleves dobozok); háztartásban előforduló tiszta fóliát, csomagolást, zacskót.

További újdonságként a gyűjtőudvarban lévő konténereken kétnyelvű táblák jelzik, melyik tárolóba mit szabad elhelyezni.

A város lakosai számára az osztályozott hulladék elhelyezése – az építkezési törmelék kivételével – teljesen ingyenes. Ezzel igyekszik a város a tudatosabb hulladékosztályozásra ösztönözni a lakosokat.

-rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies