Back to top

Zöld járásban él, de pirosban dolgozik? Másodszor is teszteltetnie kell magát, ha jövő héten a munkahelyére megy

Publikálva: 2020, november 4 - 15:29
Ha valaki a jövő hét folyamán olyan járásba utazik, ahol a tömeges tesztelés második fordulójára is sor kerül, akkor érvényes negatív antigéntesztet, vagy PCR-tesztet kell felmutatnia - hangsúlyozta Igor Matovič kormányfő szerdai sajtótájékoztatóján a parlamentben.
Zöld járásban él, de pirosban dolgozik? Másodszor is teszteltetnie kell magát, ha jövő héten a munkahelyére megy

Mindez azt jelenti, ha valaki például Pozsonyból a Dunaszerdahelyi járásba utazik a jövő hét folyamán, akár munkavégzés céljából, érvényes negatív teszttel kell igazolnia, hogy nem fertőzött.

Mivel a hétvégéig még nem állnak fel a járási központokban az ingyenes tesztállomások, ez a gyakorlatban azt jelenti, ha nem végeztet el PCR-tesztet, a munkavállalónak a hétvégén olyan járásban kell leteszteltetnie magát, ahol sor kerül a második körre.

A kormányfő hangsúlyozta, felkészülnek arra, hogy a zöld járásokkal határos mintavételi pontokon emiatt a hétvégén jelentősen megnőhet az érdeklődés. Matovič hozzátette,

mindent megtesznek annak érdekében, hogy a „zöld” járásokban mielőbb, már a jövő hét elején felállítsák a tervezett ingyenes mintavételi pontokat.

ma7 | Kolek Zsolt

Ezt már olvasta?

Cookies