Back to top

Zene, tárlatvezetés és kamaraszínház a Vermes-villában

Publikálva: 2019, június 23 - 08:45
Vannak évek, amikor hangosabb, vannak, amikor kicsit csendesebb programokkal várja a Vermes-villa a közönséget a Múzeumok Éjszakáján - köszöntötte a vendégeket Iván Péter, a Kortárs Magyar Galéria vezetője.
Zene, tárlatvezetés és kamaraszínház a Vermes-villában

Az idén ugyan a csendesebb változat valósult meg, de a művészetek különböző formáit kedvelő közönség bizonyára megtalálta azt este folyamán a számára kedves részét.

Küronya Veronika és Rábaközi Rita annak ellenére, hogy helyileg a Vermes-villában nyújtottak csodás zenei élményt, mégis világ körüli utazásra invitálták a nézőket, hallgatókat. Olaszország, Franciaország, Norvégia elevenedett meg prelűdök, noktürnök, dalok szárnyán a zongoraművész és énekművész hölgyek tolmácsolásában.

A vastapssal jutalmazott koncert után különleges tárlatvezetésben lehetett része a jelenlévőknek. Almási Róbert kiállításának tárlatzáróján Szakáll Mária és Borbély Károly festőművészek vezették körbe az érdeklődőket a Kortárs Magyar Galéria termeiben, a tavaly elhunyt festőművész alkotásai előtt meg-megállva, azok készültéről, mondanivalójáról, hangulatáról beszéltek. Közben nem maradt el a személyes élmények, Robival közösen megélt történetek, sztorik mesélése sem.

A zene- és képzőművészet után a előadó-művészet világába csöppent a néző. Takács Tímea vezetésével a Novus Ortus Diákszínpad előadásában láthatták a galéria késő esti látogatói a Színészfarm című kamara-előadást.

Az idei Múzeumok Éjszakája ugyan nem vonzott hatalmas tömegeket a Vermes-villa falai közé, de aki vette a fáradságot, a szombat estéjét a villában töltötte, különleges élményekkel térhetett haza.

Képgalériánkban megtekinthetik az esten készült felvételeinket.

Szöveg és képek: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies