Jelenlegi hely

“Vivat academia, Vivant professores”

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, május 20 - 10:43 | Oktatás
A fenti sorokat visszhangozták a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola és Sportgimnázium falai a kilencven ballagó diákhimnuszát. Idén először öt osztály búcsúzott az alma matertől, tanáraiktól és diáktársaiktól.
“Vivat academia, Vivant professores”

A farmergazdálkodás és agrármenedzsment, az idegenforgalmi menedzsment és szolgáltatások, a sporttagozatos idegenforgalmi szolgáltatások és a sportgimnáziumi osztály mellett az ötéves vendéglátóipari tanulmányi szakon tanulók első maturandusai keltek útra, a nagybetűs Életbe.

Az utolsó csengetést követően a kreatívan feldíszített, Hollywooddá, mozivá, erdővé, bárrá és sportpályává varázsolt osztályokban  az utolsó osztályfőnöki óra követte, majd ezek után megkezdődött a tulajdonképpeni ballagás. Az abszolvensek színpompás virágcsokrokkal kezükben járták végig az iskola épületét, elbúcsúztak fiatalabb társaiktól, tanáraiktól, nevelőtanáraiktól és az iskola további dolgozóitól is. A ballagási ünnepség az intézmény bejárata előtti téren folytatódott, a hagyományokhoz híven egy alsóbb évfolyamos és egy ballagó diák mondott beszédet, valamint az iskola igazgatója, Szabó László búcsúztatta a végzősöket.

Ezt követően és könyvjutalomban részesültek azok a tanulók, akik a legjobb tanulmányi eredményeket érték el, ill. azok, akik képviselték az iskolát valamilyen tanulmányi versenyen vagy részt vettek valamilyen iskolai kulturális rendezvényen. Majd a legnagyobb iskolai elismerés a Pro Schola - díj átadása következett. Ebben az évben Boltvan András, Hakszer Balázs és Mórocz Marcela vehették át a legeredményesebb tanulóknak járó  emlékplaketteket.

A ballagási ünnepély  a világ magyarságát “körbeölelő” Örökségünk című dallal ért véget:

“Megtanulom, megőrzöm
Tanítom, továbbadom
A szüleim nyelvét a gyerekeim hangján
Elkopni nem hagyom

Megtanulom, megőrzöm
Tanítom, továbbadom
A szüleim nyelvét a gyerekeim hangján
Elvenni nem hagyom”