Back to top

Viktória és Dávid a legnépszerűbb Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2019, július 24 - 19:47
A szlovákiai szülészetek összehasonlításából, melyet a Health Policy Institute (HPI) a rodinka.sk portállal közösen végzett, kiderült, hogy a dunaszerdahelyi szülészet a legjobb Nagyszombat megyében, s megőrizte tavalyi elsőségét - írja a ma7.sk.
Viktória és Dávid a legnépszerűbb Dunaszerdahelyen

A szakértői értékelés során figyelték a perinatális mutatókat, az anyai halandóságot, a személyzet biztosítását, de az osztály felszereltségét is.

A dunaszerdahelyi szülészet tavalytól nyílt napot szervez, melynek során a kismamák megismerhetik azt a környezetet, ahol világra hozzák gyermeküket és minden kérdésükre választ kaphatnak a szüléssel kapcsolatban. Ezzel is igyekeznek enyhíteni a szüléstől való félelmüket. Ugyancsak tavaly kezdték el a szoptatási tanácsadó nap szervezését. Ezen kívül a várandós anyukák és jövendő apukák szüléselőkészítő tanfolyamon készülhetnek fel életük nagy napjára és a kisbaba gondozására. Tavaly 94-en végezték el ezt a tanfolyamot. A személyre szabott szülési terv kialakításának lehetőségével 24 kismama élt. Talán ezeknek is köszönhető, hogy a szülészet népszerű a kismamák körében is.

Tavaly a dunaszerdahelyi bababarát kórházban 908 szülést vezettek le. Hat kismama ikreknek adott életet. Az újszülöttek közül 453 volt kisfiú és 461 kislány. A leggyakoribb lánynévnek a Viktória, a Sofia és a Lara számítottak. A fiúnevek közül a Dávid, a Máté és Áron voltak a legkedveltebbek.

Forrás: Svet zdravia, ma7.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: kórház
Cookies