Back to top

VIII. Sikikonyha főzőverseny és házi sütemények versenye

Publikálva: 2022, június 14 - 10:35
A szabadtéri sütés- főzés varázsa és a pattogó tűz hangulata mindenkit magával ragad. Élmény a főzők számára, de élmény a kóstolgató látogatók számára is, mert a szabadtűzön készült étel utánozhatatlanul más. Talán a füstben szálló pernye ízesíti, talán a főzés során tapasztalható jókedv fűszerezi. Próbálja meg Ön megfejteni ezt a talányt június 18-án 8:00-tól a Sikabonyi Közösségi ház udvarán rendezendő Sikikonyha főző és házisütemény sütő versenyen, ahol eddig közel 20 csapat jelezte a részvételét.
Esemény időpontja: 
Szombat, 2022, június 18 - 08:00
Helyszín: 
Sikabonyi Közösségi Ház udvara

Versenyszabályzat

  1. Szabadtűzön készült egytál ételek elkészítése bográcsban.
  2. Szabadtűzön sült ételek, grillen vagy tárcsán.
  3. Otthon készített édes vagy sós sütemények, amelyek lehetőség szerint az idénynek megfelelő gyümölcs vagy zöldség felhasználásával készülnek.

   A házisütemények versenyébe benevezett, otthon elkészített süteményeket az értékelés előtt egy órával, kb 1100 kérjük a zsűrizéshez bemutatni.

     Az ételek elkészítési lehetőségei: Nyílt, természetes tűzön (gáz és villany használata tilos), bográcsban, grillen, vagy tárcsán.

     A nyersanyagot és a főzéshez szükséges ízesítő, kiegészítő anyagokat minden csapat hozza magával.

A zsűrizéshez és a kóstolójegyekhez szükséges műanyag tányérokat és evőeszközöket a szervezők biztosítják. Amennyiben a csapatok a szakmai zsűrinek felkínált adagot szeretnék a  kedvezőbb elbírálás reményében igényesebb módon bemutatni, akkor az ehhez szükséges tárgyi eszközöket szíveskedjenek magukkal hozni. Minden főzőhelyhez 1 sörasztalt és 2 db sörpadot helyezünk el.

A versenyhez szükséges eszközökről valamint a saját vendégeinek szánt evőeszközökről és tányérokról a csapat gondoskodik (bogrács, rostsütő, állványok, vágó-deszkák, kések, grill eszközök, tányérok,poharak,evőeszközök illetve a higiénia betartásához szükséges mosogatószerek és mosogatóeszközök). Zsűrizés és a készített ételek elfogyasztása után minden csapat köteles a saját területét rendbe rakni.

 A rendezőség a főzéshez szükséges tűzifát és vizet  is biztosítja!

 

 A versenyen való részvétel ingyenes, nevezési díj nincs.

Főzési adagszám: Nincs korlátozva. Fontos, hogy a versenyben részt vevő csapatok olyan mennyiségű ételt készítsenek, hogy a szakmai zsűrinek be tudjanak mutatni 1 adagot, valamint hogy az érdeklődőknek lehetőségük nyíljon legalább 5-7 adagot megvásárolni kóstolójegy ellenében. A szervezők a rendezvényen kóstolójegyeket árusítanak majd 3 € értékben a közönség számára. A csapatok a kóstolójegyeket a szervezőknél visszaválthatják és a névérték felét, tehát 1,50 €– t kapnak vissza jegyenként a költségeikhez való hozzájárulásként. Ételt készpénzért árusítani tilos!

Az elkészült ételeket, sülteket szakmai zsűri fogja elbírálni, Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend  tagjai valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szövetségi zsűritagja vezetésével.

Jelentkezési határidő:  2022. június 15. Jelentkezni lehet az alábbi telefonszámon: +421 905 358 530 (Sidó János)

A részvétel feltétele a nevezés leadása június 15. – ig.

A verseny napja : 2022. június 18.

Helyszín: SIKABONYI KÖZÖSSÉGI HÁZ udvara, Lesná ul. 11, Dunajská Streda

Regisztráció – 8.00 –8.45  óra

A verseny hivatalos kezdete: 900 óra.

Elkészítési időtartam: 900 – 1300  óra között.

Zsűrizés: kb 14.00 -tól

    A csapatok és az érdeklődő közönség számára a rendezőség térítés ellenében hűtött sört, kávét, üdítőket és ásványvizet biztosít.

F O N T O S !

A versenybe benevezett csapatok csak azon tagjai részesülnek díjakban illetve tárgyi jutalomban akik a nevezési lapon szerepelnek (max. 3 személy).

A főzőversenyt kedvezőtlen időjárás esetén is megtartjuk!

Ebben az esetben a csapatok maguk gondoskodnak eső és szél elleni védelemről.

Cookies