Back to top

Videóval: „Nehéz és kihívásokkal teli tanév áll mögöttünk”

Publikálva: 2022, június 28 - 06:00
Az idei tanév is sok megoldandó problémát tartogatott a diákok és a pedagógusok számára, hiszen a koronavírus-járvány miatt hol járhattak a gyerekek iskolába, hol nem, sőt a rendeletek és az ajánlások szinte napról napra változtak. A tanév végéhez érve összegeztük a tapasztalatokat és tanulságokat Vajda Angelika, Nagy Árpád és Kiss László iskolaigazgatókkal.
Videóval: „Nehéz és kihívásokkal teli tanév áll mögöttünk”

Stúdióvendégeink azt hangsúlyozták, hogy az idei tanév a visszaállás éve volt. Kiss László, a dunaszerdahelyi  Magyar Tanítási Nyelvű Magángimnázium igazgatója szerint nehéz volt az újrakezdés, hiszen tavaly huzamosabb ideig zárva voltak az oktatási intézmények. 

Észrevettük, hogy lassabban mennek a dolgok. Az a tananyag mennyiség, amelyet a múlt évben gond nélkül át tudtunk venni, most csúszott egy kicsit. - mondta.

A járványidőszak feladta a leckét mind a pedagógusoknak mind a diákoknak, hiszen ha éppen jelenléti oktatás volt, akkor is különféle szabályokat kellett betartani.

Nagy Árpád, a dunaszerdahelyi Szabó Gyula Alapiskola igazgatója szerint voltak olyan rendeletek, amelyeket szinte lehetetlen volt betartani.

Sok esetben nem volt összhangban az a rendelet, amelyet az iskolaügyi minisztérium adott ki azzal, amit az egészségügyi minisztérium, tehát az ember csak lavírozott, hogy mihez tartsa magát. - hangsúlyozta az igazgató.

Vajda Angelika a dunaszerdahelyi Közös Igazgatású Szakközépiskola igazgatója úgy véli, hogy a szakmai gyakorlatok terén kellő mennyiségű gyakorlással és kitartással be lehet hozni a járvány időszakában felhalmozott lemaradásokat, ám hangsúlyozta, hogy iskolájuk igyekezte a lehető leghatékonyabban felzárkóztatni a diákokat az idei tanévben.

A szociális kommunikáció és a kapcsolat az, amelyet újra kell építeni, én legalábbis ebben a tanévben azt vettem észre, hogy sokkal nehezebb kommunikálni a diákokkal és sokkal visszahúzódóbbak lettek. - hangsúlyozta az igazgatónő.

ma7 / Patócs Diana

Ezt már olvasta?

Címkék: oktatásügy
Cookies