Back to top

Videóval – „Egy színvonalas iskola falai között tudnak majd nevelkedni” – tanévnyitó a Vámbéry Alapiskolában

Publikálva: 2021, szeptember 2 - 15:12
Ma délelőtt a Vámbéry Ármin Alapiskolában is megkezdődött a 2021/22-es új tanév. A többszáz tanuló és szüleik részvételével megtartott ünnepi megnyitón Karaffa Attila alpolgármester köszönte meg a szülőknek, hogy a város egyik legszínvonalasabb intézményét választották gyermekük számára.
Videóval – „Egy színvonalas iskola falai között tudnak majd nevelkedni” – tanévnyitó a Vámbéry Alapiskolában

„Ma a város felbolydult méhkashoz hasonlított, ma mindenki sietett valahová” – kezdte köszöntőjét az alpolgármester.

„Ahogyan a méhkaptárban, mindenki tudja a helyét, mindenki meg is érkezett oda, ahová szeretett volna. Ti is megérkeztetek ide, a Vámbéry Alapiskolába. Kedves szülők, higyék el, gyermekeiket egy jó intézménybe adták. Egy színvonalas iskola falai között tudnak majd nevelkedni” – mondta el Karaffa Attila, aki külön köszöntötte a kiselsősöket is.

Beszédében utalt az iskola névadójára, a híres tudósra, Vámbéry Árminra, aki szülővárosaként tekintett Dunaszerdahelyre. „Kívánom, hogy legyetek ti is büszkék városunkra, Dunaszerdahelyre, és az iskolátokra, a Vámbéry Ármin Alapiskolára, és szeretettel, tisztelettel forduljatok a tanáraitokhoz” – fogalmazott.

Masszi János igazgató bizakodva tekintett a jövőbe. Ahogy megjegyezte, a sok, boldog gyermekarc is azt mutatja, hogy a mögöttünk tudott, járványtól súlytott nehéz hónapok után végre nagy öröm visszatérni az iskolapadba.

„Külön öröm számunkra, hogy most is bővült nagy családunk az elsősökkel” – köszöntötte a Vámbéry Ármin Alapiskola igazgatója a legkisebbeket.

Az ünnepélyes pillanatok után az egyes osztályokban megtartották az első osztályfőnöki órákat is.

Ezt már olvasta?