Back to top

Videóüzenet Szent Miklós ünnepén. Adventi gondolatok 2020-ban

Publikálva: 2020, december 6 - 08:39
„Kedves gyerekek! Közel 1700 éve történt, hogy egy gazdag családnak fiúgyermeke született. S mivel gazdagok voltak, és jólelkűek a szülők, sokat segítettek a szegényeknek” – meséli el Olgyay Csaba dunaszerdahelyi római katolikus diakónus Szent Miklós történetét, majd mondja el annak máig érvényes tanulságait, évszázadokon átívelő üzenetét a legkisebbeknek.

2020 minden szempontból rendhagyó év legtöbbünk életében. A koronavírus-járvány miatt elmaradtak a közösségi programok, nehezebbé váltak a családi, a baráti és a kisközösségi találkozások, meggyöngültek a társas kapcsolatok...

A járvány meghatározta mindennapjainkat és komolyan befolyásolta életünk szinte minden területét: a gyerekek sokáig nem járhattak óvodába, iskolába, az alap- és középiskolások online módon, távúton tanulnak odahaza, de meggyöngült a családok anyagi biztonsága is...

Ezek a gondok és problémák mindenképpen fontossá teszik a lelki gondozást, jelezni, hogy a számos nehézség közepette is figyeljünk arra, hogy emberek maradjunk. Hogy segítsünk egymásnak, hogy tartsunk össze, hogy emeljük fel azt, aki ezekben a nehéz időkben elesik.

Ennek apró eszköze kíván lenni az a ma induló magyar nyelvű videósorozat, amelyen keresztül az adventi, karácsonyi és újévi időszakban lelkiatyák, tanárok stb. szólnak hozzánk, bátorítanak és erősítenek.

Elsőként Olgyay Csaba diakónus (Szent György-plébánia, Dunaszerdahely) gondolatait hallgathatják meg, aki Szent Miklós ünnepén a legkisebbekhez szól. 

A felvétel a dunaszerdahelyi Nagyboldogasszony oltalma alatt álló Szent György-templomban készült. Megvalósult a KCSSZ (Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége) és felvidéki KIK (Keresztény Ifjúsági Közösségek) közös programjaként.

(nagy)

Ezt már olvasta?

Cookies