Jelenlegi hely

Videóbeszélgetésen kötik össze a betegeket hozzátartozóikkal

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, április 30 - 17:37 | Hírek
A koronavírus-járvány miatt hozott óvintézkedések egyike, hogy tilos a látogatás a kórházakban. A betegek ezért el vannak zárva családtagjaiktól, ami különösen a sokáig kórházban lévő időseket viseli meg.
Videóbeszélgetésen kötik össze a betegeket hozzátartozóikkal

A dunaszerdahelyi kórház ezért az Orange Slovensko távközlési szolgáltatóval együttműködve úgy döntött, videóbeszélgetésekkel köti össze a pácienseket és hozzátartozóikat. Az első megható videós találkozók már a Svet zdravia hálózatába tartozó néhány másik kórházban is megvalósultak.

A távközlési vállalat táblagépeket kölcsönzött a kórháznak, korlátlan adathasználattal, amelyeken keresztül a betegek tarthatják a kapcsolatot szeretteikkel.

A beteg bármikor használhatja a táblagépet, az idősebb pácienseknek  a használatban segít a nővér vagy más egészségügyi alkalmazott. Megegyezik a családdal egy konkrét napban és időpontban és ha szükséges tolmácsolja a beteg érzéseit is.

Ily módon van lehetőség arra, hogy több generáció is találkozzon, hogy hetek után végre láthassák szüleiket, nagyszüleiket és támogassák őket a gyógyulásban.

A mostani nehéz időkben sokszor ez az egyetlen módja annak, hogy a beteg és hozzátartozói kapcsolatba kerüljenek egymással.

Ugyanakkor a jó pszichikai állapot segíti a beteg egészségi állapotának javulását és a gyógyulást is” – jegyezte meg a Vladimír Dvorový, a kórházlánc vezérigazgatója.

ma7.sk

Címkék: Svet zdravia, Orange