Back to top

Vendégségben Csallóközben

Publikálva: 2018, április 7 - 18:57
A fenti címmel nyílt kiállítás pénteken este a Kortárs Magyar Galériában.

A BP-ART Egyesület tárlatán Iván Péter, a galéria igazgatója köszöntötte a résztvevőket, akik között szép számban megjelentek a kiállító művészek is. Jelenlétével megtisztelte a kiállítást Guti J. Soma az egyesület elnöke, Aknay János, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete elnöke, Karaffa Attila, városi képviselő, a kulturális bizottság elnöke is.

A tárlatot Varga-Amár László,a  MAOE Képzőművészeti Tagozatának elnöke nyitotta meg. Beszédéből kiderült, a BP-ART Kulturális Egyesület 2014-ben került bejegyzésre. Az Egyesület tagsága különböző művészeti elismerésekben  részesített festőkből, grafikusokból és szobrászokból áll. Az alkotók több tucat hazai és külföldi egyéni és csoportos kiállítás, valamint számos művésztelep résztvevői.

A  BP-ART tagjai úgy vélik, a modernitás és a hagyományokra (is) támaszkodó magyar és nemzetközi stílusjegyek/formák nem ellentétei egymásnak. Noha a progresszív és a tradicionális  megközelítések a művészetekben párhuzamosan léteznek, a kortárs alkotók nem, vagy csupán elvétve nyúlnak az értékálló hagyományos eszközökhöz.  Ugyanakkor  a tradíciók folytatói talán túlzott mértékben ragaszkodnak a sok évszázada bevált, és a népies formanyelvhez, s a XXI. század megközelítéseit legföljebb elvétve alkalmazzák.

Ezt már olvasta?

Cookies