Back to top

Vége az ingyenes PCR-teszteléseknek!

Publikálva: 2022, április 28 - 18:30
Megszűnik a mindenki számára ingyen elérhető PCR-tesztek lehetősége Szlovákiában, és felszámolják a COVID-osztályokat is.
Vége az ingyenes PCR-teszteléseknek!

A TASR hírügynökség számolt be róla, hogy májustól megszűnik az ingyenes PCR-tesztelés lehetősége.

Kevés kivételtől eltekintve fizetőssé válik az állami PCR-tesztelés.

A továbbiakban csak a 60 évnél idősebbek, illetve azok teszteltethetnek ingyen, akik orvosi igazolást tudnak felmutatni a teszt szükségességéről. 

Megszűnnek a COVID-osztályok

A Szlovák Egészségügyi Minisztérium májustól megszünteti a gazdasági mobilizációs intézkedéseket a kórházakban. A COVID-19 betegségben szenvedő pácienseket a standard osztályokon fogják elhelyezni - írta meg a TASR. Azokat, akiknél a COVID-19 az elsődleges diagnózis, a fertőző betegségek osztályán vagy a tüdőosztályon fogják kezelni. Erről Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügyi miniszter tájékoztatott csütörtökön.

Nem kell negatív teszt a kórházakban

Májustól az egészségügyi intézményekbe be lehet majd lépni a COVID-19 elleni oltás igazolása, illetve teszt nélkül is - írta meg a TASR. A reszpirátor viselése továbbra is kötelező lesz. Ha egy egészségügyi szolgáltató mégis úgy dönt, hogy tesztet kér, magának kell gondoskodnia a tesztelésről az adott intézményben. Ezt Peter Čpavek, a Szlovák Egészségügyi Minisztérium munkatársa jelentette be egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

ma7 | TASR

Ezt már olvasta?

Címkék: koronavírus
Cookies