Back to top

Védekezzünk gyulladáscsökkentő ételek fogyasztásával!

Publikálva: 2020, március 21 - 10:24
Annak a valószínűsége, hogy mi magunk, vagy a környezetünkben élők közül valaki megfertőződhet a koronavírussal, napról napra nő. Ezért érdemes a megelőző intézkedések részévé tenni szervezetünk felkészítését is arra, hogy a lehető legkönnyebben megbirkózzon a kórral.
Védekezzünk gyulladáscsökkentő ételek fogyasztásával!

Ehhez hozzájárul a megfelelő étkezés, olyan ételek fogyasztása, melyek ómega-3 telítetlen zsírsavakat és D-vitamint tartalmaznak. A cseh Állami Egészségügyi Intézet közzétett egy tanulmányt, miszerint ez a két anyag a működőképes immunitás alfája és ómegája.

A szakemberek megállapították, hogy azoknak az embereknek a tüdejében, akik megfertőződtek COVID-19 koronavírussal, heves gyulladási folyamat zajlott le, melyet az immunrendszer összeomlása kísért.

Ezért véleményük szerint a megelőzés során komoly figyelmet kell fordítanunk a szervezet védekezőképességének megerősítésére is.

Az ómega-3 telítetlen zsírsavak szervezetünkben csökkentik a gyulladással összefüggésben keletkező molekulák és anyagok mennyiségét. „A gyulladásos folyamatokat segít kordában tartani a D-vitamin is. Ezek megtalálhatók a zsíros húsú halakban vagy a halolajban“ – hívják fel a figyelmet a cseh tudósok.

A kutatások megerősítik, hogy az ómega-3 telítetlen zsírsavak hosszú időn át tartó fogyasztása hozzájárul az immunrendszer, valamint az agy és a szív megfelelő működéséhez. A fertőzések kockázatát jelentősen csökkenti a kellő mennyiségű D-vitamin is, melyet bőrünk a napsugarakból alakít ki. A téli hónapokban ezek hiánya pótolható főleg a tengeri halak étrendünkbe történő beiktatásával.

(Felvidék.ma/Webnoviny.sk)

Ezt már olvasta?

Cookies