Back to top

Vásári találkozások

Publikálva: 2017, szeptember 21 - 06:37
Harminchetedik alkalommal indulunk idén a Csallóközi Vásárba. Igaz, nekem az első három kimaradt, mert az én születésem után bő egy hónappal már a negyediket rendezték.

És nem csak engem, hanem a régióban élők ezreit kíséri el évről évre az a rendezvény, amely nélkül nem tudjuk elképzelni a szeptembert. Megéltünk már esőt, szelet vagy épp kellemes, napsütéses időt – s közben a vásár hatalmasat fejlődött. Tudjuk, felmentek az árak is (sokan panaszkodnak is emiatt), de azok máshol is... Egyvalami azonban, a legfontosabb, nem változott: a vásár marad az a helyszín, ahol találkozunk egymással.

Kortól, érdeklődési körtől függetlenül összefutunk és csevegünk régi osztálytársakkal, kollégákkal, barátokkal és barátnőkkel, ismerősökkel. Egy-egy koncert során észrevesszük a régi szomszédot, az egykori tanárt, aztán lehet egy-egy találkozás alkalmával el is fordulunk, mert ilyenek is vagyunk. Ez a szeptemberi hosszú hétvége alkalmat nyújt a kimozdulásra – egy járás, sőt, egy annál is tágabb régió közös kikapcsolódására. Mindenki kedve, ízlése, lehetőségei szerint vesz benne részt, de a közel négy évtized alatt megmaradt annak a rendezvénynek, amely mindnyájunké.

A Csallóköz szívében ezt is jelenti Dunaszerdahely legnagyobb kültéri programja, amely kapcsán csak azt kívánom olvasóinknak, hogy az idén is szerezzenek új, kellemes élményeket, szórakozzanak egyet szeretteik, barátaik társaságában még odakint a hidegebb napok előtt. S hogy ne maradjanak el a kellemes találkozások.

Rajkovics Péter
főszerkesztő

Megjelent a Dunaszerdahelyi Hírnök 2017/15.számában.

 

Ezt már olvasta?

Cookies