Jelenlegi hely

Városunkban is hatalmas sikert arattak az Életrevalók

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, június 9 - 09:33 | Kultúra
Magyarország egyik legsikeresebb színháza, a Játékszín pénteken hatalmas sikert aratott a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban, az Életrevalók igaz meséjével.
Városunkban is hatalmas sikert arattak az Életrevalók

A darabot a nagy érdeklődés miatt kétszer is játszotta a színház pénteken Dunaszerdahelyen, s az előadásból befolyt összeget a Vámbéry Ármin Alapiskola Szülői szövetsége visszaforgatja az iskolába. Az elmúlt években interaktív segédeszközökkel tudták bővíteni az iskola felszereltségét és a gyerekeknek minőségi kulturális programokat biztosítottak az így befolyt összegből.

Ezúttal színvonalas darabot láthatott a dunaszerdahelyi közönség, amelyet Horgas Ádám rendezett. Az előadás előtt Horváth Zoltán alpolgármester, az iskola szülői szövetségének elnöke köszönte meg a közönségnek, hogy ilyen módon is támogatták az oktatási intézményt.

A darab egyik főszereplője, a Magyarország legkiválóbb színészei közé tartozó Hirtling István az előadás előtt kérdésünkre elmondta, először játszik Dunaszerdahelyen, de már a múlt század nyolcvanas éveiből kellemes emlékeket őriz Szlovákiából, amikor is hatalmas fesztiválsikert arattak kollégáival Pozsonyban. A nyári szünetig még több előadás vár rá, még Felvidéken is bemutatkoznak, s több felvidéki kollégája közül nagyon mélyen a szívében őrzi a zsigárdi származású Kaszás Attilát, aki több mint 10 éve nincs közöttünk.

A darabban tolószékbe került Philippe karakterét megformáló színész tökéletes precízséggel dolgozott ezúttal is, pedig ahogy elmondta, mindenki örökmozgóként ismeri, ezért különösen nagy kihívás volt számára ez a szerep. A nagysikerű film után mindenki fokozott érdeklődéssel várta a februárban bemutatott előadást, s Hirtling szerint az eddigi visszajelzések szerint tud újat mutatni a filmhez képest is.

Ebben nagyon fontos szerepet játszik Dirss megformálója, a békéscsabai színházból Pestre érkező Vadász Gábor, aki fiatal kora ellenére zseniálisat alakít. A magyar történetben az afrikai főhősből zűrös előéletű roma fiatal lesz, s Vadász tökéletes választásnak bizonyult erre a karakterre, mert kiválóan nevetteti, s ríkatja meg a közönséget, amiért az előadás után hatalmas tapsot kaptak ő és társai a dunaszerdahelyi közönségtől, amely percekig nem engedte el a kiváló színészeket.