Back to top

Városunk kis lakosait köszöntötték

Publikálva: 2022, július 27 - 15:40
Az elmúlt évek járványügyi megszorításai után újra személyesen köszönthette városunk vezetése az ifjú dunaszerdahelyi lakosokat.
Városunk kis lakosait köszöntötték

A tavaly június és szeptember közt született 74 gyermek közül 22-t hoztak el szüleik szerda délelőtt a városi hivatal házasságkötő termébe, hogy ünnepélyesen is köszönthesse őket városunk vezetése.

Bíró Éva, a köszöntő háziasszonya üdvözölte a kicsiket és szüleiket, majd elmondta: ez a rendezvény az egyik legörömtelibb és legfelhőtlenebb ünnepe a városnak, hiszen egy gyermek érkezése ajándék a szülőknek és a városnak egyaránt.

Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere szintén köszöntötte a megjelenteket, hozzátéve, hogy az önkormányzat mindent olyat igyekezetet megtesz, ami a gyermekek fejlődéséhez, oktatásához hozzájárul.

Két nagy gyermek édesapjaként elmondta, hogy „Nehéz szülőnek lenni, mert arra nincs recept. De mondjuk el azt is, hogy mindig öröm egy kisgyerek. Azt az időt, amit a picivel nem töltünk el közösen, azt nem lehet visszahozni. Ne bánják azt az időt, amit közösen tölthetnek, tegyenek meg mindent azért, hogy a lehető legtöbbet tölthessék együtt.“

Városunk polgármestere kiemelte, hogy az önkormányzat számára is fontosak a gyermekek, a város közösségének gyarapodása. Ezért hozta létre a önkormányzat a Fészek alapítványt, melyen keresztül lehetőség van támogatást igényelni - hívta fel a szülők figyelmét.

„Legyen sok örömük a picikben“ - zárta köszöntő szavait Hájos Zoltán.

Karaffa Attila, városunk alpolgármestere szeretettel köszöntötte városunk kis lakóit.

A családi tűzhely melegét megtartani elhivatottságot, sok munkát és kitartást igényel. Fontos cél megtartani a családokat, hiszen a család értelme, hogy felnevelje a következő generációkat. Ezért köszönet jár mindenkinek, aki a mai kor kihívásai mellett is vállalja a gyermeknevelést - mondta az alpolgármester.

A gyermekeknek azt kívánta, hogy „Soha ne feledjék, hogy bölcsőjük Dunaszerdahelyen ringott és mindig szeretettel gondoljanak szülővárosukra.“

A köszöntők után a jelenlévők átvehették Dunaszerdahely város ajándékát, valamint aláírták a város krónikáját.

Az ünnepélyes köszöntők hangulatát a Dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskola tanára, Bazsó Horváth Zsuzsanna, valamint Dominika Micháliková fuvolajátéka tette még emeltebbé.

További képeinket megtekinthetik képgalériánkban.

Szöveg és kép: -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies