Back to top

A város kis lakosait köszöntötték

Publikálva: 2022, szeptember 29 - 15:54
Az év elején, 2022 januárjában és februárjában született dunaszerdahelyi babák érkeztek szüleik kíséretében ma a dunaszerdahelyi városi hivatal házasságkötő termébe, hogy ünnepélyesen fogadja őket városunk vezetése.
A város kis lakosait köszöntötték

Az év első két hónapjában született 27 újszülöttből tízet üdvözölhetett Karaffa Attila, Dunaszerdahely alpolgármestere.

„Egy újszülött érkezése mindig öröm, szemében megláthatjuk a holnap ígéretét, de felnevelése elhivatottságot és feltétel nélküli bizalmat, sok munkát és kitartást igényel” - szólt Karaffa Attila a szülőkhöz, majd elmondta, köszönetet érdemel mindenki, aki a mai, elanyagiasodott világban vállalja a szülői szerepet. Rövid köszöntője végén jó egészséget kívánt gyerekeknek és szüleiknek egyaránt.

Az ünnepi köszöntő után a gyermekek szülei átvehették a város ajándékát, majd bejegyezték nevüket a város krónikájába. A babaköszöntőt Bazsó Horváth Zsuzsanna, a művészeti alapiskola tanára fuvolajátéka színesítette.

Az idén, a világjárvány csendesülése révén újra személyesen fogadhatja a kis dunaszerdahelyieket városunk vezetése, ám a koronavírus-járvány idején sem feledkeztek meg az újszülöttekről. Az elmúlt két évben a hivatal szociális osztálya a polgárőrség segítségével juttatta el az apró figyelmességet az újszülötteknek, illetve a babák szülei a városi hivatalban vehették át Dunaszerdahely ajándékát.

Szöveg és kép: -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies