Jelenlegi hely

Vámbérys Családi Szombat

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, június 3 - 09:03 | Hírek
Idén is több százan fordultak meg a Vámbéry Alapiskola családi napján, ahol kötetlenül szórakoztak együtt a gyerekek és a felnőttek a szombati verőfényes időben.
Vámbérys Családi Szombat

A hetedik alkalommal megszervezett programsorozaton mindenki megtalálhatta a kedvére való szórakozást, hiszen a hatalmas légvárak, a kézműves foglalkozások, az interaktív játékok és a zseniálisan megtervezett kalózdíszlet valóban mindegyik kicsi és nagy kedvére való volt. 

S ami még nem volt: első alkalommal szervezték meg a családi napon a szülői szövetséggel együttműködve az I. Vámbéry Gyermeknapi Maratont, az alsó tagozatos gyerekek számára, az iskola futópályáján. A maratonfutás szereplői ajándék pólót kaptak a szülői szövetség és az iskola jóvoltából, a cél pedig nem más volt, minthogy a gyerekek egymást váltva (egy-egy kört lefutva) teljesítsék a maratoni távot. A délelőtt zaljó futáson mind a négy alsós tagozat büszkén képviselte magát. 

Kellemes színfoltja volt a napnak a néptáncbemutató és -oktatás a Zerda Kamara Néptáncegyüttes két oszlopos tagjának a vezetésével, és sok gyerek szívét megdobogtatta a motorosok érkezése is, akik évről évre kilátogatnak járgányaikkal a gyerekekhez. 

Természetesen aki megéhezett, sok finomságot kóstolhatott végig – gyorsan fogyott a gulyás, a pecsenye, a halászlé, de az édesszájúak is rengeteg süteményféléből válogathattak, és sokan megkóstolták a „Vámbérys dogot” is, a hideg és meleg frissítők mellett.

Kapcsolódó képgalériánkat itt tekinthetik meg.