Back to top

A változatos étrend jegyében

Publikálva: 2018, március 27 - 07:53
A Szabó Gyula Alapiskola a magyar tanítási nyelvű alapiskolák közül elsőként csatlakozott a „Felesleges vegyi anyagoktól mentes, változatos étrend – Pestrá strava bez zbytočnej chémie“ országos projekthez.

Március 23-án a 4.b osztály tanulói írószereiket és tankönyveiket fakanálra és vágódeszkára cserélték. Természetismeret-, matematika- és magyarirodalom-óra helyett csoportokban egészséges tízóraikat készítettek Boráros Erzsébet táplálkozási tanácsadó vezetésével. A cseh szomszédainknál már 4 éve sikeres projekthez az alapanyagokat a Metró áruházlánc biztosította.

A gyerekek az iskola éttermében tonhal-, avokádó-, cékla- és vöröslencse-kenőket, valamint zöldséges tésztasalátát készítettek receptek alapján. A finomabbnál finomabb étkeket a diákok, tanárok és a konyhafőnöknő is megkóstolták. A projekt másik része az osztályban folytatódott, ahol a gyerekek elmondták, hogyan és miből alkották az egyes kenőket, és lerajzolták az elkészített ételeket, majd reklámot is rajzoltak hozzájuk. Az egész délelőtt tartó foglalkozás végén oklevéllel, hűtőmágnessel és fakanállal jutalmazták az ifjú szakácspalántákat. A gyerekek a táplálkozási tanácsadónak egy szép verssel köszönték meg ezt a tartalmas napot.

Ezt már olvasta?

Cookies