Jelenlegi hely

Valószínűleg nem lesz kötelező a koronavírus elleni oltás

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, október 14 - 07:09 | Hírek
Valószínűleg nem lesz kötelező az új típusú koronavírus elleni védőoltás. Azt az intézkedést, mely szerint a közegészséget fenyegető veszély esetén a közegészségügyi hivatalok elrendelhetik a kötelező oltást, valószínűleg ki fogják hagyni a közegészség védelméről szóló törvénymódosításból.
Valószínűleg nem lesz kötelező a koronavírus elleni oltás

Ezt Jana Bittó Cigániková, az egészségügyi bizottság elnöke jelentette ki kedden, hozzátéve: a bizottság elé fogja terjeszteni a módosító javaslatot.

Bittó Cigániková egyeztetett Marek Krajčí egészségügy-miniszterrel is.

A képviselőnő szerint erre a lépésre azért van szükség, mert bár fontosnak tartja az oltást, annak kötelezővé tétele szerinte csak tovább rontana a helyzeten, és muníciót adna az összeesküvés-elméletek terjesztőinek.

Juraj Šeliga, a parlament alelnöke a TASR hírügynökségnek megerősítette: a koalíción belül már megegyeztek arról, hogy az oltásról szóló részt kiveszik az előterjesztett javaslatból.

„A kötelező oltásról szóló, nem egyértelműen megfogalmazott pontot kihagyjuk. Ragaszkodunk ehhez, ebben állapodott meg a koalíció” – mondta Šeliga. Ő már egyértelműen kijelentette, hogy nem lesz kötelező az oltás.

forrás: ma7.sk

Címkék: koronavírus