Back to top

Válogatott összetartáson Beke Laura Kitti és Bozsek Brigitta

Publikálva: 2022, december 21 - 08:27
atott összetartáson vett részt a lengyelországi Szczyrk városában a szlovák ifjúsági női kézilabda válogatott december 12-19. között. A HC DAC Dunaszerdahely klubot Beke Laura Kitti és Bozsek Brigitta, a stábban Hudak Juraj képviselte.
Válogatott összetartáson Beke Laura Kitti és Bozsek Brigitta

A péntektől vasárnapig tartó négy csapatos megmérettetésen Csehország, Magyarország és a házigazdák korosztályos legjobbjaival mérték össze a tudásukat Szlovákia legjobbjai, és a jól megérdemelt, előkelő 2. helyezést érték el.

Az összetartás az Olimpiai Reménységek Versenyével zárult.

Beke Laura Kitti: „Nagyon izgatottan vártam az összetartást. Múlt évben is volt szerencsém részt venni ezen a tornán. Hétfőtől csütörtökig kemény edzéseink voltak. Ez alatt az idő alatt kellett hozzászoknunk az új edzői gárdához. Pénteken a hazai lengyel válogatottal mértük össze erőnket, akiket nagy csatában, erős küzdeni akarással, végül sikerült 10 góllal legyőznünk. A következő játéknapon Magyarország válogatottja volt az ellenfél, ahol sok hibával játszottunk, így a mérkőzést sajnos nem sikerült megnyernünk. Az utolsó napra az volt a célunk, hogy megmutassuk, az előző nap vereségéből fel tudunk állni. Kiváló csapatmunkával sikerült legyőznünk a cseh válogatottat, igy végül második helyen zártuk az Olimpiai Reménységek Tornáját.”

Bozsek Brigitta: „A múlt évben is részt vehettem már a korosztályos összetartáson, de egy balszerencsés sérülés miatt, sajnos idő előtt haza kellet jönnöm. Nagyon boldog voltam, amikor megkaptam a meghívót. Egész héten nagyon sokat dolgoztunk az edzéseken. A tornán 2. helyen végeztünk. Nagyon örültem, hogy ott lehettem és kaptam játéklehetőséget.”

Eredmények:
Szlovákia – Lengyelország: 24-14
Szlovákia – Magyarország: 20-31
Szlovákia – Csehország: 27-24

Szakmai stáb: Ján Beňadik vezetőedző, Martin Križan és Juraj Hudák (HC DAC) csapat asszisztensek, Zuzana Füleová csapatvezető.

Facebook / HC DAC

Ezt már olvasta?

Cookies