Back to top

Valljuk magunkat bátran kereszténynek és magyarnak!

Publikálva: 2021, február 11 - 07:30
A dunaszerdahelyi Pázmaneum Polgári Társulás közleménye a 2021-es Népszámlálás kapcsán.
Valljuk magunkat bátran kereszténynek és magyarnak!

A Pázmaneum Társulás is buzdítja a felvidéki magyar közösség tagjait, hogy félelem nélkül vallják meg nemzeti hovatartozásukat, hiszen közösségünk jövőjének szempontjából nagyon fontos, hogy mennyien vallják magukat magyar nemzetiségűnek. Bátran jelöljük meg római katolikus vallásunkat is, hiszen Krisztus követői vagyunk és az evangélium szellemében a jó hír ter­jesztői.

Ahogyan a 15 éve alapított Társulásunk mindig az igazságosság és a magyar, keresztény értékek vállalásának oldalán állt ki, most is arra kérünk mindenkit, hogy bátran valljuk meg hitün­ket és nemzetiségünket, hiszen Szent István király kései utódaiként élünk szülőföldünkön. Amennyiben azt szeretnénk, hogy a jövő ifjúsága is büszkeséggel tekintsen őseire, tegyünk meg mindent a felvidéki magyar közösség számára fontos népszámlálás eredményes kimeneteléért.

Együtt sikerülni fog, Isten segítségével!

„Szívünk, lelkünk nagy kincsét, nemzeti öntudatunkat és Krisztus Urunkba vetett hitünket ne tévesszük szem elől egy pillanatig sem. Ápoljuk, őrizzük ezt, mert ez az egyetlen pozitív érték, amelyet senki el nem vehet, és melynek varázslatos ereje átsegít a legnehezebb megpróbáltatásokon.” (Esterházy János, Új Hírek, 1940. december 24.)

Pázmaneum Polgári Társulás

Ezt már olvasta?