Jelenlegi hely

Vállalkozókat segítő tanácsadó iroda indult

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, május 4 - 14:33 | Közérdekű
Tájékoztatási és konzultációs iroda megnyitását jelentette be hétfőn Hájos Zoltán polgármester. Az Üzleti és tájékoztatási központban működő iroda közérdekű, díjmentes, tájékoztató, illetve tanácsadói jellegű szolgáltatást biztosít a helyi és környékbeli vállalkozóknak a Szlovák Kormány által elfogadott támogatási csomagok, hozzájárulások témaköreiben, amelyeket a koronavírus elleni intézkedések okozta gazdasági veszteségek, károk enyhítésére hoztak.
Vállalkozókat segítő tanácsadó iroda indult

Dunaszerdahely városának a támogatásával és Hájos Zoltán polgármester védnöksége alatt kezdte el működését az a konzultációs iroda, amely többek között arról tájékoztatja a vállalkozókat, hogy milyen állami támogatásokat igényelhetnek a Covid-19 vírus okozta járványhelyzet okozta gazdasági nehézségeik enyhítésére. 

Mint a polgármester az iroda megnyitóján elmondta, amikor március 12-én elindultak a koronavírussal kapcsolatos gyors intézkedések, az önkormányzat elsősorban a lakosokra, a nyugdíjasokra, illetve a városi intézményekre koncentrált. Azonban már akkor szükségét érezték a helyi vállalkozók megsegítésének is, akik így például kérhették az adóbefizetéseik elhalasztását.

„Most a kormányzati intézkedések és törvények kapcsán létrejöttek olyan segélycsomagok, illetve kompenzációs lehetőségek, amelyekkel az állam valamilyen formában főképp azokat a vállalkozókat igyekszik támogatni, akik a kialakult helyzetben szüneteltetni voltak kénytelenek a tevékenységüket. 

Azonban a jogszabályok és intézkedések, amelyeket a szlovák parlament jóváhagyott, sok esetben labirintusnak tűnnek a laikusok számára. Azok egy kisvállalkozó számára kevésbé átláthatóak és érthetőek. Emiatt szükségesnek véltem, hogy az Erzsébet téri Üzleti és tájékoztatási központban – Vitárius Lajos közgazdász felajánlásával – egy tájékoztató irodát nyissuk az érintett vállalkozók számára, május 4-től” – fogalmazott Hájos Zoltán. 

Mint a polgármester elmondta, a segítségnyújtás tájékoztató jellegű, vagyis a jogszabályok, lehetőségek megismerését és értelmezését segítik ott, nem helyben oldják a vállalkozók adott kérdéseit. Egyfajta elsődleges lehetőség arra, merre is induljon el a vállalkozó, és egyáltalán megtudja, milyen lehetőségek kínálkoznak
a számára. 

A +421 908 474 883-as telefonszámon kérhetnek az érdeklődők telefonos tanácsadást, illetve itt egyezhetnek meg a személyes konzultáció időpontjáról, amelyre aztán az Üzleti és tájékoztatási központ hátsó szárnyának első emeletén, a 107-es irodában lesz lehetőség, 9.00–12.30 és 13.30–15.30 között. 

(na)