Jelenlegi hely

A vállalkozások finanszírozásának lehetőségeiről

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, november 23 - 13:49 | Hírek
Csütörtök délelőtt a kis- és középvállalkozások szlovákiai támogatási lehetőségeiről szóló konferencia zajlott a Therma Szállóban.
A vállalkozások finanszírozásának lehetőségeiről

A rendezvényt a Magyar-Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara szervezte közösen a OTP Bank Szlovákiával és illetve Magyarország Pozsonyi Nagykövetségével. A rendezvény elején Zita Zemková, az OTP Bank Szlovákia vezérigazgatója köszöntötte a jelenlévőke, majd Varga Tibor, a nagykövetség külgazdasági ataséja mutatta be előadásában a szlovák-magyar gazdasági kapcsolatok jelenlegi állapotát.

Patyi Sándor, a rendezvényt életre hívó bank vezérigazgató-helyettese a szlovák gazdaság helyzetképének bemutatása mellett arról is szólt, milyen pozícióban van a nemzetközi vállalatuk szlovákiai részlege és milyen módon tudják segíteni a szlovákiai vállalkozókat az üzleti terveik, valamint fejlődési céljaik megvalósításában. Lelkes Kata, a Consilio Consulting & Production kft. ügyvezetője a foglalkoztatáspolitika aktuális kérdéseivel foglalkozott, kiemelt figyelmet szentelve a minimálbért érintő változások bemutatására és ezek gazdasági hatásaira. Arról is szó esett prezentációja során, milyen minimális bérhatárok vannak az egyes munkavégzési területeken.

Manczal Szilvia, az Ister Régiófejlesztési Ügynökség projekt koordinátora többek közt a Környezetvédelmi Minisztérium aktuális pályázati kiírásáról is tájékoztatott, de további pályázati lehetőségeket is érintett, majd a konferencia záróelőadásában a Kukkonia területfejlesztési projekt széles lehetőségeit vázolta Dóka Tímea és Molnár Anna, a Kukkonia PT elnöke és marketing menedzsere. Többek közt szó esett a regionális minőségi védjegyről, de a saját termékeikről is. Emellett a kezdeményezések széles tárházába és a marketinges kampányokba is betekintést nyerhettek a résztvevők, akik a szakmai program után egy fogadás keretén belül üzleti kapcsolatokat is építhettek.