Back to top

Válasszuk az anyanyelvi oktatást!

Publikálva: 2020, április 18 - 08:37
A legtöbb szülő számára természetes, hogy gyermekét az általa legjobbnak ítélt iskolába írassa be, hiszen a legető legjobb alapokat szeretné biztosítani a számára. Ezért sem lehet közömbös, hogy a gyermek az anyanyelvén tanuljon, amelyen a tudást a legkönnyebben tudja majd megszerezni. Városunkban is megadott ennek a lehetősége – éljünk vele! Támogassuk anyanyelvünket ápoló iskoláinkat!
Válasszuk az anyanyelvi oktatást!

 A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnöke, Fekete Irén a közösségi hálón osztotta meg ezzel kapcsolatos sorait:

„Várva várt, ám nagy felelősséggel járó döntés, amikor a szülők gyermeküket iskolába íratják.

Tanulni bárhol lehet, de nem mindegy, hogy hogyan. A hozzáértő, tiszteletre méltó szakemberek szerint az ismereteket legkönnyebben anyanyelvünkön sajátíthatjuk el.

Reméljük, kedves szülők, hogy Önök sem ingadoztak egy pillanatig sem, és eldöntötték, hogy megadják az esélyt gyermeküknek is, hogy anyanyelvén tanulhasson. Számukra ez a nyelv az eszköz, a segítő erő a fejlődésben, az emberré formálódásban. A ki vagyok én kérdésre csak akkor tudunk pontosan válaszolni, ha arra a kérdésre is tudjuk a választ, hogy mik az előzményeink, a gyökereink.

»Magyarnak lenni nem származás, de vállalás dolga«

Ne tagadjuk meg elődeink hitét!”

Ezt már olvasta?

Cookies