Back to top

Üres polcok, alkalmazottak karanténban. Vajon Nagy-Britanniához hasonló helyzet vár ránk is ősszel?

Publikálva: 2021, július 23 - 08:47
Nagy-Britanniában egyre nagyobb gondokat okozhat az élelmiszerhiány - számol be az aktuality.sk portál írásában.
Üres polcok, alkalmazottak karanténban. Vajon Nagy-Britanniához hasonló helyzet vár ránk is ősszel?

A királyságban az oltási kampány meggyengítette a fertőződések, valamint a koronavírus okozta súlyos betegségek és halálozások száma közötti kapcsolatot, de a delta variáns jelenléte és a szabályozásoknak köszönhetően sokan kerülnek karanténba, ami viszont gazdasági kihívásokat is okoz.

A portál beszámolója szerint a karantén már több százezer embert érint, amely gondokat okozhat az üzemanyag-ellátásban és a szállításban egyaránt.  Az üzletekben egyre gyakrabban fordulnak elő az üres polcok, mivel több termékből nem tudnak mindenhova friss árut szállítani, s már arról is szó esett, hogy a helyzet sokáig nem tartható, ha további alkalmazottak esnek ki, miután kapcsolatba kerültek egy fertőzöttel és 10 napig karanténba kell vonulniuk.

A szektor képviselői már azt kezdeményezik, az érintett alkalmazottak ilyen eset után is járhassanak munkába amennyiben fel tudnak mutatni negatív tesztet.

A magas átoltottsággal rendelkező ország példáját sokan figyelik Európán belül is, mert sokan hasonló forgatókönyvet várnak az ősszel más országokban is a delta variáns előretörése következtében. 

ma7.sk/aktuality.sk

Ezt már olvasta?

Cookies