Jelenlegi hely

Újra nyertek a kézis lányok – sorozatban a negyedik meccs is megvolt

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, december 5 - 18:35 | Sport
A cseh-szlovák közös rendezésű női kézilabda bajnokság (MOL Liga) 10. fordulójában a dunaszerdahelyi lányokra idegenbeli túra várt, mivel az Eperjes otthonában léptek pályára.
Újra nyertek a kézis lányok – sorozatban a negyedik meccs is megvolt

Debre Viktor tanítványainak nem indult jól a mérkőzés, a hazaiak a 4. percben 3-1-re vezettek, amit a sárga-kékek a 9. percre dolgoztak le és 3-3-ra egyenlítettek.

A vendég dunaszerdahelyiek ezek után előnybe kerültek és egy hatgólos sorozattal 9-3-ra elhúztak Bízikék. Az első játékrész további részében a sárga-kék lányok őrizték magabiztos előnyüket, a hazaiak csupán négygólosra tudták csökkenteni hátrányukat. A játékrész végére a DAC ismét növelni tudta a különbséget és ötgólos dunaszerdahelyi előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

Térfélcserét követően a sárga-kékek ott folytatták, ahol az első félidőt abbahagyták. A mérkőzés 35. percében már 8 gól volt a két csapat között a különbség. A DAC játékosai közül Bízik Réka és Juhos Kata is remekelt.

A mérkőzés hajrájában a hazaiak kissé  közelebb tudtak ugyan férkőzni a sárga-kékekhez, de komolyan nem tudták veszélyeztetni a DAC újabb győzelmét. Hat perccel a vége előtt ismét visszaállt a tízgólos különbség a dunaszerdahelyiek javára,, amit a végéig megőriztek a sárga-kékek.

Magabiztos győzelmével sorozatban negyedik sikerét aratta a dunaszerdahelyi együttes, ezzel megerősítették tabellán elfoglalt ötödik helyüket. A sárga-kékek legeredményesebb játékosa a nyolcgólos Juhos Kata és a hét gólt szerző Bízik Réka volt.

MOL Liga, 10. forduló:

ŠŠK Eperjes – HC DAC Dunaszerdahely 20-30 (9-14)

A DAC gólszerzői: Juhos Kata 8, Bízik Réka 7, Élő Beatrix 3, Monika Rajnohová 3, Krisína Pastorková 3, Straka Mária 3, Bugár Cintia 2, Lelkes Lilla 1

ma7.sk