Back to top

Újít a TikTok – itt az üzenetküldő

Publikálva: 2023, február 2 - 09:01
A TikTok az USA-ban és Európában is komoly nyomás alatt van, ez azonban semmit nem csorbít a közösségi app népszerűségén, ami továbbra is töretlen. Most pedig egy olyan funkciót tettek elérhetővé, ami jelentősen kibővíti a felhasználók kommunikációs lehetőségeit.
Újít a TikTok – itt az üzenetküldő

A TikTok még tavaly novemberben vezette be a direkt üzenetküldési (DM) funkciót, de ezt eleinte csak a felhasználók szűk köre használhatta, és csak abban az esetben, ha kölcsönösen követték egymást. Most azonban úgy döntöttek, hogy mindenki számára elérhetővé teszik a lehetőséget, vagyis gyakorlatilag bárkinek küldhetünk, és bárkitől fogadhatunk üzenetet a TikTokon keresztül, de csak a megfelelő beállítások mellett.

Az egyes felhasználók az adatvédelmi beállításoknál tudják testre szabni a direkt üzenetekkel kapcsolatos opciókat. Itt lényegében azt kell megadni, hogy kitől szeretnénk személyes üzenetet fogadni. A két véglet a mindenkitől és a senkitől, ezek mellett van lehetőség azokat kiválasztani, akikkel kölcsönösen követitek egymást (vagy már váltottatok üzenetet), illetve van egy “Ajánlott ismerősök” lehetőség is, ami többek között a szinkronizált Facebook-ismerősöket és a telefonkönyves kontaktokat tartalmazza.

Ezeket a beállításokat itt találod: Saját profil / Főmenü (a jobb felső sarokban) / Beállítások és adatvédelem / Adatvédelem / Közvetlen üzenetek / Közvetlen üzenetek

Ezentúl tehát a TikTok személyes csevegésre, kapcsolattartásra, új barátok szerzésére is használható lesz, ami egy hatalmas előrelépés, de nem kötelező bekapcsolni ezt az opciót, ha valaki nem szeretne üzeneteket kapni.

napidroid.hu

Ezt már olvasta?

Cookies