Back to top

Újévi gospel gála – The Original Golden Voices of Gospel

Publikálva: 2021, december 30 - 10:35
Ismét városunkba látogat a világhírű THE GOLDEN VOICES OF GOSPEL (New York) 12 tagú hangszeres énekegyüttes, amely sok éve több hónapos, izgalmas turné keretében járja a világot, bemutatva a gospel műfaj szépségeit.
Esemény időpontja: 
Szerda, 2022, november 16 - 18:00
Helyszín: 
Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ színházterme
Belépő: 
I. o.: 23 €, II. o.: 20 €

2000-es indulásakor a formációt megálmodó Dwight Robson Tiszteletes a gospel műfaj legjobb afroamerikai képviselőit hívta meg együttesébe.

A gospel szó evangéliumot, jó hírt, örömhírt jelent. Az evangéliumon alapuló amerikai vallásos dalokból, az afroamerikaiak szabadságvágyának, boldogságának dalba öntött imádságaiból, a spirituálékból fejlődött ki, de annál élénkebb lüktetésű, ritmizáltabb.

A gospel dalok - akárcsak a himnuszok - olyanok, mint a leegyszerűsített és megzenésített evangéliumok. A dalokban megtalálhatók az ó- és újszövetség sorai (a tradicionális gospel énekesek ezek történeteit keltik életre), de sokszor csak szabad imák, amolyan beszélgetések Istennel (ezek az újkeletű gospelek, amelyek az ember lelki életének a tükörképei). A gospelt szólista és kórus adja elő felelgetős énekformában, taps, dobbantás, mozgás, és hangszerek kíséretével. Az ismétlések, és az egyszerű mondatok elősegítik a vallásos üzenet megértését, amely általában a szeretetről, az Istenbe vetett hitről, stb. szól...

THE GOLDEN VOICES OF GOSPEL formációt remek muzsikusok és fantasztikus énekesek alkotják. A változatos repertoárban az ütős hangszerek, a zongora és a basszus egyenlő szerepet kapnak, ami felhőtlen jókedvet kölcsönöz az előadásnak.

A gospel gála - koncert az örökzöld gospel dalokkal a The Golden Voices of Gospel együttes autentikus előadásában nagyon személyes, feledhetetlen és páratlan zenei élményt nyújtanak.

A koncert időtartama 2 X 50 perc - 15 perces szünettel.

ticket HU

Cookies