Back to top

Újabb változások a kórházban

Publikálva: 2020, március 18 - 13:46
A dunaszerdahelyi kórházban újabb szigorításokat vezettek be. Külön bejáratú helyiségben fogadják a koronavírus-gyanús eseteket.
Újabb változások a kórházban

Az egyik legszembetűnőbb változás, hogy az épület minden bejáratát bezárták, kivéve a főbejáratot, mely a rendelőintézet épületében, a B-blokkban található (a patikával szemben).

A bejáratot korlátozott időben, reggel 5.30 és este 18.30 között lehet használni. 18.30 után a kórházba már csak a sürgősségi osztályon keresztül (az ajtó be van zárva, csengetni kell) lehet bejutni.

A kórházba való belépéskor az egészségügyi személyzet figyelmezteti a betegeket a kézfertőtlenítés szükségességére és az épületbe csak védőmaszkkal vagy kendővel eltakart szájjal és orral szabad belépni. A személyzet ellenőrzi, hogy a belépőnek nincsenek-e COVID 19-re jellemző tünetei.

A koronavírus-gyanús esetek számára a kórház egy külön bejáratú rendelőt alakított ki. Ez a földszinten, a sürgősségi osztály közelében, a gyermekelsősegély részlegen található, az A-blokkban.

Az új kórházi rendelő azok ellátását szolgálja, akik a koronavírus-fertőzés tüneteit mutatják. Vizuálisan is elkülönített és a betegek az elhelyezkedésére az egész kórház területén figyelmeztetve vannak.

Forrás: ma7.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: kórház
Cookies