Back to top

Újabb tehetség professzionális szerződéssel: Martin Jenčuš

Publikálva: 2024, június 5 - 21:40
A DAC U16-os bajnokcsapatának középpályása 2027 nyaráig szóló kontraktust írt alá.
Újabb tehetség professzionális szerződéssel: Martin Jenčuš

A tizenhat éves Martin Jenčuš (szül. 2008. január 3-án) akadémiánk egy újabb olyan tehetsége, akinek a szolgálatait szerződéssel biztosította be a klub.

A DAC sikeres U16-os korosztályos együttesének középpályása, amellyel mindössze néhány nappal ezelőtt ünnepelt történelmi bajnoki címet, aláírta pályafutása első professzionális szerződését. Ez 2027. június 30-ig érvényes.

Martin Jenčuš Pozsonyban született, de Somorján nőtt fel, ahol a karrierje is kezdődött. Nyolc esztendősen a pozsonyi Interhez igazolt, négy évvel később a Slovan játékosa lett. Dunaszerdahelyre tavaly nyáron érkezett az U16-os gárdához, emellett a most befejeződött idényben a tizenhét éven alatti csapatban is szerepelt. Többségében a védekező középpályás posztján játszik, de innen is képes volt többször betalálni. Az U15-ös kategóriától folyamatosan tagja a korosztályos válogatottaknak, legközelebbi álma a jövőévi U17-es Eb.

„Nagyon szép napokon vagyok túl. Örülök, amiért bajnoki címet szereztünk és hogy én is hozzájárulhattam ehhez. Szintén nagyon boldog vagyok a szerződés miatt, ez egy nagy lépés és motiváció számomra, hogy továbbra is dolgozzak magamon. Bízom benne, hogy jó irányba viszi a pályafutásomat, és képes leszek kiaknázni a tehetségemet. Ez egy kisebb lépés, hosszútávú célom pedig az, hogy pályára léphessek az A-csapatban és fokozatosan meghatározó tagja legyek a DAC-nak” – mondta Martin Jenčuš a szerződés-aláírást követően.

„Martinra már kilencéves korában felfigyeltünk. Eltartott egy ideig, amíg sikerült Dunaszerdahelyre csábítanunk, először az Interben, majd a Slovanban szerepelt, de mindig is szerettük volna sárga-kékben látni. Úgy gondoljuk, hogy ha a régiónkból, pontosabban Somorjáról van egy kiemelkedő tehetség, akkor annak a DAC-ban van a helye. Nagyon örülünk annak, hogy tavaly elfogadta az ajánlatunkat és azonnal az U16-os korosztályos csapatunk erőssége lett. A hatos és a nyolcas pozíciójában is bevethető, a szlovák válogatott stabil tagja. Nagyon nagy reményeket fűzünk hozzá, bízunk benne, hogy az utóbbi évben mutatott fejlődése folytatódni fog és mihamarabb bevethetjük őt a felnőtteknél – akár partnerklubunkban, Somorján vagy a proficsapatunkban” – tette hozzá a DAC Akadémia igazgatója, Németh Krisztián.

dac1904.sk / Nagy Krisztián

Ezt már olvasta?

Cookies