Jelenlegi hely

Újabb parkot újítanak fel a városban

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, október 5 - 16:25 | Hírek
Az Észak II. lakótelepen, a Lőrincz Gyula utca és a Szlovák Nemzeti Felkelés tere közt a közelmúltban kezdődtek a munkálatok, melynek során megújul a régen használaton kívüli salakos sportpálya, valamint a játszótér és környéke.
Újabb parkot újítanak fel a városban

Harmanovsky Viktor, a munkálatokat végző Municipal vállalat zöldterületekért felelős vezetője tájékoztatta portálunkat a munkák menetéről.

Két összefüggő és egy szomszédos parcellán folynak a munkálatok. A külön álló parcellán, valamint a két összefüggő parcella egyikén korábban salakpályák voltak, melyek már elöregedtek, használaton kívül kerültek.

„Ezeken a területeken eltávolítottuk a salakréteget, valamint az azt övező betonszegélyeket. A projekt szerint itt újra füves terület lesz, tehát előbb a salak helyét feltöltjük földdel, majd fűvel telepítjük be” - mondta el Harmanovsky Viktor.

A meglévő játszóteret és környékét szintén rendezik, feljavítják a korábbi állapothoz képest, és vidámabbá is teszik a betelepített növényeknek köszönhetően. Ahogy azt a vezetőtől megtudtuk, a játszótér alatt lévő, mélyen fekvő kavicságyást kitermelték, majd rendezettebbé alakítják. Ide is kerülnek bokrok, a mostani kerítés mindkét oldalára, valamint gyöngykavics, fenyőkéreg és füves borítást kap a játszótér.

„Nagy újítás, amit bizonyára szívesen használnak majd ki a környéken lakók, a kialakításra kerülő, gumírozott felületű futópálya. Ez körbeöleli a parkot, és helyben nyújt kulturált mozgási lehetőséget a futás kedvelőinek. Emellett növényeket telepítünk mindhárom parcella területére. Mintegy 1400 bokor kerül ágyásokba, valamint 123 nagyméretű fa is telepítve lesz. A korábban a helyiek által kigyúrt, a park közepén futó gyalogút helyén pedig járdát építünk ki. Ezt a park tervezetében is követi a helyiek által használt utacska nyomvonalát.”

Harmanovsky mérnöktől megtudtuk azt is, hogy ha az időjárás engedi, akkor október végéig sikerül befejezni és a környékbelieknek használatra átadni a már rendezett, megújult parkot.

Címkék: Municipal