Back to top

Újabb kupameccs vár a DAC-ra - Nézze élőben ITT!

Publikálva: 2018, október 2 - 09:23
Egyre nő a tét, kedden immár a kupa nyolcaddöntőjébe való bejutásért csatázunk az ország keleti felében! A Varannó-DAC kupamérkőzés ma 16:00 órakor kezdődik.
Újabb kupameccs vár a DAC-ra - Nézze élőben ITT!

Mindössze hat nappal a Bellusban (Beluša) elért továbbjutásunkat követően együttesünk számára már következik is a Slovnaft Cup 2018/19-es kiírásának harmadik mérkőzése. A nyolcaddöntőért folyó csatában a III. liga Keleti csoportjának második helyén álló együttese, az MFK Varannó lesz az ellenfelünk.

A DAC a második fordulóban csatlakozott a hazai kupaküzdelmekhez. Augusztus 8-án a harmadik vonalban szereplő Puhó (Púchov) otthonában 5:2-es győzelmet (gólszerzők: Šatka 2, Davis 11m, Almási Ljubičić) arattunk. Múlt szerdán a Bellust búcsúztattuk, amelynek otthonában 4:1-es (gólszerzők: Bayo 3, Pačinda) sikert arattunk.   

A holnapi immár a negyedik tétmérkőzés lesz tíz nap leforgása alatt a csapatunk számára. Az első hármat megnyertük – a legutóbbit szombaton az Erdőháton. Ľubomír Šatkának a Szenice elleni volt az 50. élvonalbeli összecsapása. „Az első félszezonomban tíz alkalommal léptem pályára, a következőben 30-szor, most pedig a 10. fordulót rendezték. Könnyű volt tehát kiszámolnom, és már a kezdő sípszó előtt tudtam, hogy egy kis jubileumot ünnepelek. Nem nyújtottuk éppenséggel a legjobb teljesítményt, és nekem sem ez volt a legjobb meccsem a DAC színeiben, ám néha az ilyen összecsapásokat is meg kell tudni nyerni. A meccs elején kimaradtak a lehetőségeink, és feleslegesen idegessé váltunk. Elkövettünk néhány hibát a passzokban, ám ezután az elkerülhető gól kivételével már nem engedtük helyzetbe kerülni az ellenfelet. Játékban és a lehetőségek számában is egyértelműen mi voltunk a jobb csapat, akár nagyobb különbségű győzelmet is arathattunk volna. Egy kiküzdött siker volt, ám ezek is számítanak.”

Csakúgy, mint Bellusban és Szenicén, holnap Varannóban is nagy esélyesként lépünk pályára. „Száz százalékosan kell összpontosítanunk és mihamarabb betalálnunk, hogy megtörjük a hazaiak ellenállását. Kellene már végre egy olyan meccs, ahol belőjük az első helyzetünket. A nagyszombat elleni kivételt képez, egyébként ez már hosszabb ideje nem jött nekünk össze,” állítja a válogatott védő.

A csapat ma délelőtt még otthon edzett, majd a közös ebéd elfogyasztása után elindult keletre. Az utazók közül hiányzik Kristián Koštrna, aki Szenicén térdsérülést szenvedett, ma pedig mágneses rezonanciás kivizsgáláson esett át. Timotej Záhumenský ágyéksérülés miatt nem állhat a vezetőedző rendelkezésére.

Az MFK Varannó a III. liga Keleti csoportjának a második helyén áll a listavezető FC Kassa mögött 8-1-1-es mérleggel és 22:6-os gólaránnyal. A Slovnaft Cup küzdelmeiben eddig három mérkőzést abszolváltak, méghozzá mindhármat idegenben. Kezdésképpen 4:1-re diadalmaskodott Jeszenőben (Jasenov, V. liga). A 2. fordulóban a Szinna (Snina, III. liga) csapatát búcsúztatták, amikor is a 2:2-es döntetlent követően ők rúgták jobban a büntetőket; szeptember elején pedig a Homonna (Humenné, III. liga) otthonában arattak 4:1-es sikert.

A 23 ezer lakosú, a Sároseperjesi kerületben, a Tapoly (Topľa) partján elhelyezkedő város futballtörténelme egészen 1901-ig nyúlik vissza. A klub legnagyobb sikere a másodosztályban való szereplés volt, ahol 1996 és 2004 között összesen öt évet töltöttek a zöld-fehérek. Éppen ebben az időszakban találkozott a Varannóval a DAC bajnoki mérkőzéseken. A két csapat egymás elleni összecsapásai a 2. ligában:

1998/99

DAC-Varannó 1:1

Varannó-DAC 1:2

2001/02

DAC-Varannó 2:2

Varannó -DAC 0:1

2003/04

DAC-Varannó 0:1

Varannó -DAC 0:0

A varannói stadion befogadóképessége 5000 fő. Az év elején a természetes borítást műfű váltotta fel, az elmúlt hetekben pedig a lelátókat is felújították.

A Slovnaft Cup 4. fordulójában megrendezett MFK Varannó – FC DAC 1904 mérkőzés holnap, 16:00 órakor kezdődik, játékvezetők Marhefka – Poláček, Jekkel.

A Slovnaft Cup versenykiírása szerint egészen a negyeddöntőig egy mérkőzésen dől el a továbbjutó kiléte. Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, egyből a tizenegyespárbaj következik.

A következő, 5. fordulót október 24-én rendezik. A forduló párosításait külön-külön sorsolják ki. 

Szurkolói információk

A stadion kapui egy órával a kezdő sípszó előtt nyílnak (15:00 óra). A belépő ára 3 euró a felnőtteknek, 1 euró a nyugdíjasoknak, súlyos egészségkárosultaknak, hölgyeknek és gyerekeknek, ingyenes a 120 cm alatti gyerekeknek minden szektorba, a vendégekét is beleértve.

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Slovnaft Cup
Cookies