Back to top

Újabb győzelem a MOL extraligában

Publikálva: 2021, szeptember 8 - 22:03
A MOL extraliga 2. fordulójában ismét hazai pályán lépett pályára a HC DAC Dunaszerdahely, ezúttal a Lengyelországból a bajnokságban induló Kpr Ruch Chorzow együttese ellen. A mérkőzés nehezen indult a hazai sárga-kékek számára a nyersen játszó lengyelek ellen, de a felidő derekán már magabiztos előnyt szereztek, amit tartottak a mérkőzés lefújásáig. Végeredmény: 32-26
Újabb győzelem a MOL extraligában

„Nehéz mérkőzést játszottunk több okból kifolyólag is egy kellemetlen ellenfél ellen. Szokatlan, nem az általunk játszott és a manapság megszokott kézilabdát mutatott az ellenfél, hosszan elnyújtott támadójátékkal, két beálló játékkal álltunk szemben.

Nehéz volt modelleznünk őket, mert nálunk nincsenek olyan robosztus játékosok, mint a lengyeleknél. Valószínűleg ezért is nehezebben indult számunkra a mérkőzés, de a félidő felénél meg tudtunk lépni, és az első harminc percet hat gólos előnnyel zártuk.

A második játékrészben is csak egyszer tudott bennünket megközelíteni a Chorzow, de a győzelmünk akkor sem forgott kockán. A padról is sokan tudtak segíteni a csapatnak, itt ki kell emelnem Mészáros Rékát, aki nagyon jól szállt be a játékba. A sok problémánk mellett most az a legfontosabb, hogy minél több pontot gyűjtsünk, és ez megtörtént, elégedettek lehetünk” – értékelte a két pont megszerzését Debre Viktor vezetőedző.

MOL extraliga 2. forduló
2021. szeptember 8. 18:00
Városi Sportcsarnok, Dunaszerdahely
HC DAC Dunaszerdahely – Kpr Ruch Chorzow: 32-26 (18-12)

hcdac.sk

Ezt már olvasta?