Back to top

Újabb Európa-bajnoki érem

Publikálva: 2019, július 9 - 11:04
Egész évben készültek a Seishin Karate Klub versenyzői a közelmúltban Prágában megrendezett Európa-bajnokságra, melynek meg is lett az eredménye. Az év legrangosabb versenyén közel 500 versenyző vett részt 25 országból, a klub pedig megszerezte hetedik Európa-bajnoki érmét.
Újabb Európa-bajnoki érem

A hétvégi versenyre a csapat már szerdán indult, hogy kipihenten kezdhessék a küzdelmeket. Az első napon a cseh főváros szépségeiben gyönyörködtek, majd másnap zökkenőmentesen zajlott a mérlegelés, így maradt még idő további városnézésre.

A klub tagjai már az év elején megkezdték a felkészülést, Horvátországban és Magyarországon is részt vettek versenyeken, de itthon is szerveztek felkészülési tornát: Dunaszerdahelyen és Csallóközaranyoson. A csapat speciális edzéstervvel készült, amit az év folyamán rendezett versenyeken elért eredmények is kiválóan tükröztek.

Szlovákiát és klubjukat Markovics Ádám, Hupian Kristína, Jakab Adrienn, Kurcsík Márk, Pulay Attila (Keszegfalva), valamint Cserepes Zoltán (Nemesócsa) képviselték.

Pénteken Markovics Ádám, a dunaszerdahelyi sportgimnázium tanulója, bolgár ellenfelet kapott, aki szabálytalan küzdelem miatt háromszori intést kapott, így Ádám jutott tovább. Második ellenfelét, egy lengyel versenyzőt sikeres combrúgással fogta meg. Ezután következett a döntőbe jutásért zajló küzdelem, melyen ukrán ellenfelétől, aki később az aranyérmet is megszerezte, sajnos kikapott, így a harmadik helyen végezve megszerezte a Seishin Karate Klub hetedik Európa-bajnoki érmét.

Jakab Adrienn lett ellenfelével a nagy súlykülönbség ellenére is jól bírta az iramot, de bírói döntéssel kikapott. Kurcsík Márk az U16-os kategóriában litván ellenfelétől fejrúgással kapott ki, míg Pulay Attila ukrán ellenfelétől szenvedett vereséget. Győzniük ugyan nem sikerült, de hasznos tapasztalatokat szereztek egy komoly, nemzetközi versenyen.

Szombaton, rögtön a megnyitó után Cserepes Zoltán lépett tatamira, grúz ellenfelét hosszabbításban, bírói döntéssel verte. Második küzdelmében szintén ő dominált, de egy combrúgást meg nem adva, 6 perces küzdelem után a bíró magyar ellenfelét hozta ki győztesként. Hupian Kristína litván ellenféllel küzdött, de sajnos hosszabbításban szintén bírói döntéssel maradt alul.

Markovics János, a klub vezetője és az országos szövetség elnöke elmondta, meglátása szerint a versenyen mindenki kiválóan helytállt. „Igaz nem sikerült mindenkinek dobogóra állnia, viszont az év legrangosabb versenyére, az Európa-bajnokságra kijutni is nagy dolog. Le a kalappal a szervezők előtt is, nagyon kitettek magukért, nagyon jól éreztük magunkat a versenyen és a Sayonara (viszontlátásra) partin is. Mindenkinek köszönjük, aki bármilyen módon: anyagilag, lelkiekben, a szurkolásával az élő közvetítésnél, vagy a felkészülésben segítette a versenyzők felkészülését. Külön köszönet a klubtársaknak, és az edzőknek!” - tette hozzá a szövetség elnöke.

Mint a klubvezetőtől megtudtuk, a csapat már tervezi a második félév versenyeit, de addig még három tábor vár a versenyzőkre a nyár folyamán.

Markovics János, -rovin-
Fotó: Seishin Karate Klub

Ezt már olvasta?

Cookies