Back to top

Újabb Európa-bajnoki cím Dunaszerdahelyre

Publikálva: 2017, június 29 - 17:15
Világrekordokkal hódította el a dunaszerdahelyi Strongman Club DS tagja, Erős Michaela a lengyelországi Biała Podlaskaban megszervezett GPC Európa-bajnokság Womens T2 kategóriájának bajnoki címét.

„A szponzortól kapott autónk Zsolnánál elromlott, nagy nehézségek árán értünk oda vasárnap reggel indulva hétfő hajnali fél ötre a szállásunkra. Két óra alvásra jutott időnk, és Michaelával, valamint klubunk alelnökével, Horeš Viktorral indultunk is a verseny helyszínére. Nem volt egyszerű az utunk, de örülök, hogy nem adtuk fel” - mondta el elöljáróban Márk András, a Strongman Club DS elnöke.

Michaela a Woman T2 (teen 16-17 éves) -75 kg-os kategóriában indult. A guggolás kivételével saját korábbi rekordjait döntötte meg, minden egyes emelése újabb és újabb világrekord lett. Guggolásban 130 kg-mot teljesített, mellnyomásban 70 kg-ig jutott, míg legjobb számában, a holthúzásban 3 fogásból 170 kg-ot húzott, ami komoly eredménynek számít a felnőtt női kategóriában is. Mivel mindhárom számban világrekordot teljesített, így természetesen az összetett eredménye (370 kg, ami a korábbi rekord 67,5 kg-os javítása) is új világcsúcs.

Egy többszörös világcsúcstartó Európa-bajnokkal gyarapodott tehát a dunaszerdahelyi erősember sport, akire fiatal kora miatt még további kihívások és lehetőségek várnak. Gratulálunk!

Ezt már olvasta?

Címkék: strongman
Cookies