Back to top

Újabb „erős” eredmények

Publikálva: 2017, szeptember 20 - 15:25
Az elmúlt hétvégén Trutnovban rendezett GPC erőemelő világbajnokságon képviselte a hazai erősportot és városunkat a dunaszerdahelyi Strongman Club DS két versenyzője: Erős Michaela és Karácsony Péter.
Újabb „erős” eredmények

Michaela vasárnap a teen 2 -75kg-os kategóriában kápráztatta el a közönséget. Guggolásban 142,5 kg-mal állított fel új világcsúcsot, majd mellnyomásban csúcskísérlet közben sajnálatos balesetet szenvedett: a rúd kicsúszott a kezéből, és a súly a mellkasára esett. A komoly baleset ellenére folytatta a versenyt, majd holt húzásban 172,5 kg-os teljesítménnyel állította fel saját és kategóriája új világcsúcsát. A hihetetlen teljesítményt és kitartást a többi versenyző és a bírák álló tapssal jutalmazták. A fiatal versenyző a hiba ellenére is 15 kg-mal javította meg eddigi összetett csúcsát, ami új világrekordnak minősül.

Péter hétfőn mérette meg magát a -82,5kg-os férfi nyílt kategóriában. Azzal, hogy egy ilyen rangos versenyen indulhatott, egy régi álma vált valóra. Óriási küzdelemben, saját eddigi eredményeit jócskán túlteljesítve, 52,5 kg-ot javítva a tavalyi összetett eredményén, kategóriájában a negyedik helyen végzett.

A nemzetközi versenyen számtalan ország képviseltette magát: Franciaország, Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Ukrajna, Finnország, Németország, Argentína, de még Dél-Afrika is. „Eredményesen szerepeltünk, a verseny jóvoltából új ismerősökkel, a jövőre nézve pedig új meghívásokkal gazdagodtunk” - mondta el örömmel Márk András, a Strongman Club elnöke.

Ezt már olvasta?

Címkék: strongman