Back to top

Újabb érmek, ezúttal Győrből

Publikálva: 2017, november 11 - 14:06
A múlt hétvégén Győrben került megrendezésre az IMWF Mas-Westling világkupa második állomása, ahol tizenhárom ország versenyzői vettek részt, köztük a dunaszerdahelyi SK Strongman Club négy tagja: Erős Michaella, Kitanovič Attila, Sidó Tamás és Nagy Norbert.

A küzdelmet Michaela kezdte -75kg-os női kategóriában. Nem kedvezett számára a sorsolás, hiszen elsőként a súlycsoportja orosz világbajnokát kapta, akit sokak meglepetésére simán megvert. További két versenyzőt legyőzve a döntőbe jutásért egy sajátos technikát alkalmazó lengyel hölgy ellen kikapott, így bronzéremmel zárta a versenyt. Ilyen rangos versenyen ez így is komoly eredménynek számít, hiszen bothúzásban ez volt az idei első versenye.

Másodikként Kitanovič Attila versenyzett a -90 kg-os kategóriában, és mindjárt az elején nagyon erős német versenyzőt sikerült legyőznie. A döntőbe jutás sajnos nem sikerült, de az elért harmadik helyezése is kitűnő eredmény.

Sidó Tamás a csapat legtapasztaltabbjaként indult, hiszen az idén márciusban részt vett Amerikában az abszolút világbajnokságon, ahol előkelő helyezést ért el. A mostani versenyre súlycsoportot váltott, testsúlyából 30 kg-ot lefaragva a -125 kg-os kategóriában indult. Sajnos a súlycsökkenés kis erővesztéssel is járt, de szégyenkeznie így sem kell az elért ötödik helyezésért.

Vasárnap az ifjú tehetség, Nagy Norbert kapcsolódott be a küzdelmekbe. A legnagyobb súlyú kategóriában, a +125 kg-osban indulva a csapatból a legeredményesebben szerepelt. Sorra verve ellenfeleit a döntőig menetelt, ahol a többszörös világkupa győztes és abszolút világbajnok orosz óriással (210 cm magas és 180 kg), a sokáig veretlen Viktor Kolibabchuk-kal küzdött az elsőségért. Az orosz óriás veretlensége megmaradt, de az ezüstérem így is gyönyörűen csillogott a fiatal sportember nyakában.

Márk András, a Strongman Club vezetője elmondta, hogy a 2017-es év hátralévő része már a pihenésről szól, de 2018-ban újabb versenyeken mérettetik meg magukat. Személyesen és a klub nevében is köszöni a sok biztatást és elismerést, amit kapnak, igyekeznek azt jó szerepléssel meghálálni.

Ezt már olvasta?

Címkék: strongman
Cookies