Back to top

Új támogatói programot indít a kulturális minisztérium

Publikálva: 2020, november 22 - 09:14
A Szlovák Kulturális Minisztérium egy új segélyező programot indít azok számára, akik eddig nem folyamodhattak támogatásért. A kultúrához és kreatív iparhoz köthető műszaki és támogató szakmákat űzők a március és szeptember közötti időszak után havi 540 euró, vagyis összesen legfeljebb 3780 euró támogatást igényelhetnek.
Új támogatói programot indít a kulturális minisztérium

A segélyt azok a kérvényezők nyerhetik el, akiknek a bevétele az adott hónapban nem haladta meg az 540 eurót. A kérvényeket november 23-tól december 2-ig lehet benyújtani.

Erről Natália Milanová kulturális miniszter számolt be egy pénteki sajtótájékoztatón.

Az aktuális felhívás a kultúra területén dolgozó, önálló keresőtevékenységet végző személyeket és a szabad foglalkozásokat űzőket érinti. A támogatást igénylőnek első lépésben kérvényeznie kell a Művészeti Alaptól (FPU) a felvételt a kultúra területén tevékenykedő egyéb szakemberek nyilvántartásába.

Ezután regisztrálnia kell a kulturális minisztérium támogatási rendszerében, majd kitölteni egy elektronikus kérvényt. A dokumentumot ki kell nyomtatni, majd postázni a minisztérium címére. Pozitív elbírálás esetén a pénzt a miniszter asszony elmondása szerint már decemberben utalni fogják. Az érdeklődők minden szükséges információt megtalálnak a kulturális minisztérium weboldalán. A kérdéseiket feltehetik e-mailben (ds.podpora [at] culture.gov.sk) és a következő telefonszámon is: +421 2 32 184 357.

forrás: Felvidék.ma / TASR

Ezt már olvasta?

Cookies