Back to top

Új szigetközi és csallóközi tagokkal bővülhet a jövőben az EGTC társulása

Publikálva: 2022, május 14 - 08:15
Az Arrabona EGTC társulása 2022. május 20-án tartja meg éves rendes közgyűlését, ahol a társulás tagjai nyolc előterjesztési pontról hozzák meg döntésüket.
Új szigetközi és csallóközi tagokkal bővülhet a jövőben az EGTC társulása

A legtöbb döntésre a szervezet működésével kapcsolatban lesz szükség, úgymint, a társulás 2021. évi költségvetés végrehajtásának, illetve a hivatalos dokumentumok módosításának jóváhagyása.  Fontos pontja lesz a közgyűlésnek a társuláshoz csatlakozni szándékozó településekről való döntéshozatal.

Az idei közgyűlésre összesen hét település jelezte határozati kivonattal a csatlakozási szándékukat. A magyar települések között vannak Máriakálnok, Győrladamér és Győrzámoly, míg a szlovákiai oldalról Baka, Doborgaz, Nagybodak és Vajka kérte felvételét a szervezetbe. A településvezetőknek alkalmuk nyílik bemutatni közösségüket, településük jellegzetességeit, adottságait, azon fejlesztési területeket, melyeket a jövőben szeretnének megvalósítani, illetve bemutatni azokat a témákat, melyekben ők tudnak a csoportosulás többi tagja számára segítséget nyújtani, tanácsot adni.

Az újonnan csatlakozókkal a tagság létszáma  43 főre bővülne.

Az EGTC következő széleskörű rendezvénye az „Aktívan a Kisalföldön” című aktív turisztikai konferencia Győrben, melyben társszervezőként vesznek részt és 2022. június 2-án kerül megrendezésre a Városháza dísztermében.

Sajtóközlemény

Ezt már olvasta?

Címkék: Arrabona EGTC
Cookies