Back to top

Új kézilabdacsarnokot épít Nagyszombat megye Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2023, szeptember 6 - 08:49
A Nagyszombat Megyei Önkormányzat a megyei középiskolák sportinfrastruktúrájának fejlesztése részeként a Szent István téri Dunaszerdahelyi Középfokú Sportiskola mellett egy új kézilabdacsarnok építését tervezi, amely a fiatalok edzőközpontjaként szolgálna majd. Az új csarnok építésének a szándékát szeptember 5-én sajtótájékoztatón jelentette be Jozef Viskupič megyeelnök, amelyen részt vett többek között Berényi József megyei alelnök, a megye több képviselője, Forró Krisztián, a Szövetség párt vezetője, valamint Szabó László iskolaigazgató is.
Új kézilabdacsarnokot épít Nagyszombat megye Dunaszerdahelyen

„Nagyszombat megye hosszú távú feltételeket teremtett a sport, a sporttevékenység és a sportinfrastruktúra fejlesztéséhez az egész régióban. A jövő héten három modernizált sportpályát nyitunk meg Nagyszombatban, Galgócon és Pöstyénben. Idén a dunaszerdahelyi Ladislav Dúbrava Gimnáziumban is új tornatermet építettünk, vagy a Szenicei Business Academy sporttelepét is korszerűsítettük. Fontosnak tartjuk a sportolás lehetőségeinek a fejlesztését és a lakosok egészséges életmódját, ezért döntöttünk úgy, hogy Dunaszerdahelyen, ahol ennek a sportágnak nagy hagyományai vannak, a helyi középfokú sportiskola mellett kézilabdacsarnokot építünk. A csarnok a középiskolások edzőközpontjaként szolgál majd, és a nagyközönség számára is elérhető lesz” – mondta Jozef Viskupič, Nagyszombat megyei elnöke, hozzátéve, hogy a megye a közeljövőben elkezdi egy hasonló jellegű sportpálya építését Szenicén.

Viskupič elmondta azt is, hogy a kézilabda edzőközpontot a sportiskola igazgatójával, a városi önkormányzatával kötött megállapodás értelmében hozzák létre, egyeztetve a helyi kézilabdaklubbal.  

Berényi József, Nagyszombat megyei alelnök a sajtótájékoztatón azt emelte ki, hogy számukra hontosak a regionális fejlesztések, ami vonatkozik akár „az útfelújításra éppúgy, mint az oktatás fejlesztésére, jelen esetben pedig kifejezetten a sport területére. Örülök, hogy Dunaszerdahelyen is folytatjuk a szükséges projektek megvalósítását.”

A projektterv elkészítése után Nagyszombat megye nyilvános pályázatot ír majd ki a projektdokumentáció kivitelezőjére. A tervekben egy teljesen új épület megépítése vagy a sportiskola már meglévő tornacsarnokának átépítésére és rekonstrukciójára is várják az ötleteket.

„Örülök, hogy Nagyszombat megye Dunaszerdahelyen is fejleszti és támogatja az utánpótlás-sportot, illetve a lakosok sportolási lehetőségeit. A női kézilabdának nagy hagyománya van városunkban, és megérdemli a segítségünket a további fejlődéséhez. Biztos vagyok benne, hogy az új kézilabdacsarnok emelni fogja ennek a gyönyörű sportágnak a színvonalát” – tette hozzá Szabó László, a Dunaszerdahelyi Középfokú Sportiskola igazgatója.

A sajtótájékoztatón megjelent Horváth Zoltán, a HC DAC Dunaszerdahely kézilabdaklub elnöke is, aki elmondta, hogy „minden lépés, amely a sport infrastruktúrájának a fejlesztéséhez járul hozzá, nagy haszon a régiónak, és hiszen megszólítja a fiatal tehetségeket, akik ebben az esetben használhatják majd az edzőközpontot.”

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a megye egy jégkorongakadémia építését is tervezi Nagyszombatban, ami jelenleg a legnagyobb beruházási projektjük. A megépítéshez a régió a Nemzeti Fejlesztési Alap II. hiteléből 14 millió eurót használ majd fel, amely a beruházási projektek elszámolható költségeit hivatott finanszírozni, s amelyet a megyei képviselők is megvitatnak majd a következő közgyűlésen. 

(nagy / ttsk)

Ezt már olvasta?

Cookies