Back to top

Új fekvőrendőröket helyeztek ki

Publikálva: 2016, október 14 - 11:25
Legutóbb a Zöldfasoron, illetve a Mező utcán helyeztek el az úttesten sebességcsökkentő küszöböt.

Lakossági kérésre, a gyorshajtások megelőzésére tette ki az önkormányzat azokat a fekvőrendőröket is, amelyek az elmúlt napokban kerültek a város által kezelt utakra, tudta meg a városi illetékesektől portálunk. Utoljára a Zöldfasoron, illetve a Mező utcán szereltek fel az úttestre ilyen küszöböt.

A lakosok megkeresése után a hivatal munkatársai a rendőrséggel egyetemben helyszíni szemlén tekintik meg, valóban szükséges-e sebességcsökkentő küszöb kihelyezése, és ha a rendőrség is jóváhagyja, akkor jelzőtáblák kihelyezésével és a borták útra fúrásával elhelyezik azokat.

Különösebb szabályozás nincs a sebességcsökkentő küszöböknél, tudtuk meg, csak az, hogy normalizált legyen, illetve legyenek kihelyezve figyelmeztető jelzőtáblák, valamint hogy ne veszélyeztesse a közlekedés biztonságát. Magyarán az a lényeg, hogy a funkcióját – vagyis a forgalom lassítását – ellássa. Fontos szempont természetesen még, hogy a kívánt forgalomcsillapítás a minimális zavarás mellett valósuljon meg.

Sajnos Dunaszerdahelyen a sofőrök jellemzően türelmetlenül és gyorsan vezetnek – kérdés tehát, mennyire hatyékony védelem velük szemben a sebességcsökkentő küszöb...

Ezt már olvasta?

Cookies