Jelenlegi hely

közlekedés

A gyorsabb vasúttal tehermentesíthetnék az utakat

2020.10.14

A vonatok átlagos sebességének emelésével, akár 140 kilométeres óránkénti, lakott területen pedig 80 kilométeres óránkénti sebességre, megduplázhatnák a vonaton közlekedő utasok számát. Ez pedig 150 milliós utasszám lenne évente.

Decembertől régi-új üzemeltető a Csallóközben

2020.09.22

Decemberben jár le a RegioJet vállalat a csallóközi vonatközlekedés üzemeltetését biztosító, 10 éve megkötött szerződése. Andrej Doležal közlekedési miniszter hétfő délután jelentette be: megvan az új üzemeltető, amely a következő két évben biztosítja a...

Felfüggesztették a blokádot

2020.01.14

A fuvarozók Peter Pellegrini kormányfő felhívását követően járhatóvá tették az összes blokkolt útszakaszt, beleértve a határátkelőket is.

Eltérő előírások vonatkoznak a téli gumira az EU-ban

2019.12.11

Az egyes uniós tagországokban eltérő szabályok vonatkoznak a téli autógumik használatára. Van, ahol az autó kötelező felszerelései között szerepel a hólánc is, más országokban viszont nem kötelező a téli gumi használata sem.

Ezek a változások jönnek a közlekedési törvényben

2019.10.29

Az SZK Nemzeti Tanácsának képviselői hétfőn jóváhagyták a közúti közlekedésről szóló törvényt. Ennek értelmében szigorúbban fogják büntetni a különféle készülékek használatát vezetés közben. A kiszabható bírság összege megduplázódik.

Aki fizet, továbbra is száguldozhat…

2019.10.04

A belügyi tárca nem tervezi a közlekedési törvény módosítását, s nem lép fel keményebben a gyorshajtókkal szemben, akik rendszeresen túllépik a megengedett sebességet.

Változhatnak a közlekedési szabályok

2019.06.19

A kormány mai ülésén elfogadta a közúti közlekedésről szóló törvény belügyminisztérium által benyújtott módosító javaslatát, melynek értelmében szigorúbban fogják tiltani a különféle készülékek használatát vezetés közben, olvashatjuk a Ma7 internetes portál...

Lezárják a vasúti átjárót a Tesco mellett

2018.11.07

A Fő utcán, a Tesco után az I/63 út felé lévö vasúti átjárónál a Szlovák Vasúti Társaság felújítja az átjárót és ezért teljes útlezárás lesz ezen a szakaszon 2018. november 9-én reggel hét órától egészen 2018. november 20-án este hat óráig.

Oldalak