Back to top

Új diákpolgármestere van Dunaszerdahelynek

Publikálva: 2019, november 15 - 16:14
Nem csupán rátermettségükről, de határozott elképzeléseikről, gondosan megtervezett koncepciójukról is tanúbizonyságot tettek Dunaszerdahely város diákpolgármester-jelöltjei, akiket városunk két alpolgármestere, A. Szabó László és Karaffa Attila, illetve az oktatási és kulturális bizottság, valamint a sport és ifjúsági bizottság megjelent tagjai és természetesen az iskolák delegált „választói” faggattak ki jövőbeli terveikről.
Új diákpolgármestere van Dunaszerdahelynek

A november 14-ei választáson – amelyet Bugár György városi képviselő, a városi ifjúsági parlament koordinátora nyitott meg – idén meglepően erős versenyben mérették meg magukat azok a fiatalok, akik jelölték személyüket a posztra. A Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolából Anda Denis, a Dunaszerdahelyi Magyar Tannyelvű Magángimnáziumból Bokros Bianka, a Vidékfejlesztési Szakközépiskolából Hajas Viktória, míg az Egészségügyi Szakközépiskolából Kósa Kristóf szállt versenybe, hogy 2020-ban az ő programján keresztül is lehetősége legyen a tanulóifjúságnak bekapcsolódni a város mindennapi életébe.

A diákpolgármester-jelöltek érett és letisztult tervekkel érkeztek, amelyek mindegyike mély szociális érzékenységről, pozitív és cselekvőképes világszemléletről, környezettudatosságról, kellő odafigyelésről, a kultúra iránti tiszteletről, a sport fontosságáról beszélt. 

A szavazásból végül Bokros Bianka, a Dunaszerdahelyi Magyar Tannyelvű Magángimnázium talpraesett tanulója került ki győztesen – az ő kortesbeszéde győzte meg leginkább az iskolák megjelent, szavazati joggal bíró képviselőit. 

Az új diákpolgármester beiktatását rövidesen dr. Hájos Zoltán polgármester fogja elvégezni. 

Ezt már olvasta?

Cookies